Perfil

¿Qui és Yadira Maestre, la pastora evangèlica que participa en actes del PP amb Feijóo i Ayuso?

La religiosa colombiana dirigeix una església a Madrid on es van recollir firmes contra els indults del procés

¿Qui és Yadira Maestre, la pastora evangèlica que participa en actes del PP amb Feijóo i Ayuso?

EFE

2
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una pastora ultraconservadora s’ha colat últimament en actes del PP de Madrid. Dissabte passat va beneir el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo; la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en la seva intervenció en un míting de precampanya. No és la primera vegada que secunda els populars, ni que parla d’endimoniats i de pactes amb el diable. Als Estats Units i al Brasil, Donald Trump i Jair Bolsonaro van guanyar les eleccions gràcies a un ampli suport de la comunitat evangèlica, un calador que ara explora el PP. Però, ¿qui és la famosa convidada als actes de Feijóo, Ayuso i Almeida?

Es tracta de Yadira Maestre, una pastora evangèlica colombiana que va fundar l’església Cristo Viene, que tots els caps de setmana congrega uns 300 feligresos en una nau situada a sota d’un edifici d’oficines del districte madrileny d’Usera. Els evangèlics són la confessió minoritària amb més nombre de llocs de culte a Espanya: 4.231 temples (769 a Madrid) per a 1,5 milions de creients arreu del país, segons la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya.

El setembre de l’any passat, Maestre va entregar un premi al número dos del PP madrileny, Alfonso Serrano, que anava dirigit a Ayuso i Almeida pel seu suport a l’església evangèlica. El dirigent popular va acudir a la Invasion Madrid Fest, un macroesdeveniment evangèlic per a 3.000 persones a Fuenlabrada en el qual, entre altres coses, una dona miop va proclamar que, de sobte, podia veure de lluny.

Notícies relacionades

Maestre s’ha reunit diverses vegades amb dirigents del PP madrileny els últims dos anys i va cedir el seu temple per a la recollida de firmes que van impulsar els populars contra els indults del Govern als líders del procés. Els evangèlics són una de les comunitats d’immigrants amb més pes en el vot de la Comunitat de Madrid, que celebra eleccions autonòmiques i municipals el pròxim 28 de maig.

A l’organigrama del PP de Madrid hi ha una secretaria de Nous Madrilenys, que és també l’etiqueta que utilitza el partit en les xarxes socials (#nuevosmadrileños) a la recerca de suports entre els col·lectius immigrants. En un article en la web del PP madrileny, el vicesecretari electoral, Jorge Rodrigo, defensava que l’objectiu d’aquests contactes és «unir les relacions amb les esglésies evangèliques, entorn del projecte i del programa del PP».