Míting a Guadalajara

Feijóo diu que és l’«alternativa serena» alhora que acusa Sánchez d’intentar «destruir» el PP

El president del PP participa en un acte per presentar les línies generals dels programes electorals per a les municipals i autonòmiques

Feijóo diu que és l’«alternativa serena» alhora que acusa Sánchez d’intentar «destruir» el PP

Rafael Martín / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«[Pedro Sánchez i els seus socis] tenen un dèficit democràtic tan alt que volen destruir l’oposició. Els molesta que puguem parlar, que puguem donar la nostra opinió, manipulen el que diem, canvien el sentit de les nostres paraules. El seu objectiu fonamental és que no hi hagi oposició en un règim democràtic», ha etzibat Alberto Núñez Feijóo aquest diumenge en un míting a Guadalajara. El líder del PP ha carregat amb duresa contra el president del Govern central després que aquest dissabte Sánchez es mostrés sorprès per les crítiques que li havia llançat per les seves reunions en la cimera iberoamericana que s’està celebrant a la República Dominicana. Feijóo el va acusar de «rendir homenatge a governants autòcrates» i el president del Govern li va dir que lamentava les «desafortunades» declaracions i les atribuïa a les seves «llacunes de desconeixement», per no saber que en aquestes trobades cal reunir-se amb els dirigents en exercici, siguin del color que siguin. Així ho van fer en el passat els expresidents José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE) o Mariano Rajoy (PP).

Les acusacions a Sánchez de voler «destruir» l’oposició del PP de Feijóo han arribat pocs minuts després que el dirigent conservador s’hagi presentat davant els castellanomanxecs com «l’alternativa serena» per a «aquesta Espanya assossegada» i «tranquil·la». El líder dels populars ha participat en un acte per donar a conèixer el programa marc de les eleccions municipals i autonòmiques per al 28-M tot i que ni ell ni els intervinents que l’han precedit ho han detallat. A grans trets, tant ell com els intervinents que l’han precedit només han parlat a grans trets dels pilars dels programes, i han estructurat les seves mesures en cinc àrees: institucional, polítiques socials, gestió, cohesió territorial i repte demogràfic.

Notícies relacionades

Els textos els han elaborat Íñigo de la Serna, coordinador dels programas, i Carmen Fúnez, vicesecretària del PP de Polítiques Socials i Repte Demogràfic. «Ens hem trobat una maquinària perfectament greixada», ha celebrat l’excalcalde de Santander amb referència a les reunions amb els grups parlamentaris i el partit en el terreny autonòmic, per debatre les mesures. Fúnez ha remarcat el gran nombre d’entrevistes amb associacions i col·lectius socials. «És segurament el programa més participatiu de tota la història del PP», ha afegit la vicesecretària.

El pols autonòmic entre el PSOE i el PP

Paco Núñez, candidat a Castella-la Manxa, també ha pres la paraula en el míting. Té la difícil batalla de vèncer l’actual president de la Junta, el socialista Emiliano García-Page. «Per guanyar Pedro Sánchez [en les generals], primer cal guanyar Page a Castella-la Manxa», ha dit Núñez admetent de manera indirecta que Feijóo necessita treure algun Govern simbòlic al PSOE a les urnes si vol demostrar que l’«efecte Feijóo» és real. En aquests moments, els populars no tenen enquestes que els donin triomfs rotunds per guanyar els dirigents socialistes en les autonòmiques. Ni Page ni Javier Lambán (Aragó), tampoc Ximo Puig (Comunitat Valenciana) ni Guillermo Fernández Vara (Extremadura). Com li agrada dir a Feijóo, la pilota està enlaire. Per ara, no sap si entrarà o no. I si no entra en alguna autonomia rellevant sap que la seva pròpia campanya per a les generals se li farà costa amunt.