Més Madrid

Mónica García carrega contra Podem i Iglesias per voler «tutelar» Yolanda Díaz: «Ho fa sempre a dones»

La líder de Més Madrid brinda el seu suport «sense condicions» a la vicepresidenta del Govern central davant la pressió de Podem

Mónica García carrega contra Podem i Iglesias per voler «tutelar» Yolanda Díaz: «Ho fa sempre a dones»
2
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

La candidata de Més Madrid, Mónica García, exhibeix suport «sense condicions» a Yolanda Díaz i carrega contra Podem per les pressions a la dirigent i per intentar «tutelar» el seu projecte polític, una situació que ha equiparat a la seva pròpia experiència, quan Pablo Iglesias li va oferir un lloc subaltern en les seves llistes per presentar-se a les eleccions madrilenyes del 2021. «Es fa casualment sempre a dones».

García acudirà a la cita del diumenge 2 d’abril, quan la vicepresidenta segona anunciarà la seva candidatura a les eleccions generals sota la plataforma Sumar. A més de la plana major del partit madrileny, hi acudiran representants d’altres forces com Izquierda Unida, els comuns d’Ada Colau, Compromís, Aliança Verda, Projecte Drago o la Chunta Aragonesista. Està per confirmar l’assistència del líder de Més País, Íñigo Errejón, amb qui Díaz ja va exhibir sintonia la setmana passada en un acte conjunt i aquesta mateixa setmana durant el debat de la moció de censura. No hi acudirà de moment Podem, que ha posat com a condició que Díaz accepti la seva exigència de pactar ja un acord de coalició.

Unes pressions que parteixen des del partit morat, però també del seu exlíder i president de la seva fundació, Iglesias, que llança aquests missatges des de la seva nova plataforma digital, Canal Red. Preguntada per les tensions entre les dues faccions de l’espai en una entrevista a Al rojo vivo de La Sexta, García ha mostrat el seu suport sense fissures a la dirigent gallega, en contraposició a la postura de Podem.

Notícies relacionades

«En un moment il·lusionant per a l’espai progressista, volem aportar, acompanyar Yolanda Díaz i que el seu projecte voli com més alt millor, sense posar-li plom a les ales i sense condicions ni cap tipus de pressió», ha advertit la dirigent madrilenya, que ha evocat l’episodi viscut fa dos anys. «A mi no m’agrada quan m’ho van fer a mi en les passades eleccions, jo no ho faig a altres partits i a mi no m’agrada quan es fa, sobretot casualment sempre a dones», ha continuat. «Quan tenim un projecte i sembla que ens han de tutelar en la manera en què portem aquest projecte. Tota la llibertat i tota la confiança a Yolanda Díaz».

García es referia així a les eleccions madrilenyes del 2021, quan es va precipitar un avanç electoral i les enquestes dibuixaven com a líder de l’oposició a Isabel Díaz Ayuso mentre Podem pugnava per no desaparèixer a la regió. La resposta d’Iglesias va ser abandonar el Govern i presentar-se com a candidat per assegurar la supervivència del partit a Madrid. Apel·lant de nou a la unitat, com fa ara Podem amb Yolanda Díaz, Iglesias va proposar integrar-se a la seva llista a Mónica García, que va donar un sonor cop de porta al dirigent. «Les dones estem cansades de fer la feina bruta perquè en els moments històrics ens demanin que ens apartem», va dir llavors.