El més comentat

Del «glutamat de la dreta» al no aplaudiment de Tamames: els millors vídeos de la moció de censura de Vox

El Congrés dels Diputats acull aquest dimarts la primera jornada de la moció de censura de Vox contra Sánchez

2
Es llegeix en minuts

«Vox és a la política el mateix que el menjar ultraprocessat a la dieta mediterrània. Són el glutamat de la dreta», és grotesc que posin el crit al cel per un cigró negre quan van estar xipollejant durant anys a l’olla de la corrupció». «Demano al Partit Popular que abandoni els càlculs, pors i mitges veritats i que recuperi la sensatesa i la serietat»... Són algunes de les frases més destacades de la primera jornada de la moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez, que s’està celebrant aquest dimarts al Congrés dels Diputats.

Un altre dels moments més comentats ha sigut la reacció de Ramón Tamames després de la primera intervenció d’Abascal, a qui no ha aplaudit. A continuació, repassem els millors moments de la moció de censura en vídeos:

Sánchez, en la moció de censura: «Vox és el glutamat de la dreta»

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha carregat aquest dimarts contra la gestió de Vox, un partit que ha titllat de «glutamat de la dreta» i que creu que només aporta odi, agitació als carrers, insults al Parlament i mocions de censura estèrils. «Vox és el glutamat de la dreta, un simple potenciador del sabor extrem i radical», ha afegit abans d’afirmar que la diferència d’aquest partit amb el PP és que aporta «un plus de brutalitat».

Tamames no aplaudeix el discurs d’Abascal

L’economista Ramón Tamames, candidat de la moció de censura promoguda per Vox, no ha aplaudit el discurs amb què el president d’aquesta formació, Santiago Abascal, ha obert el debat que té lloc al Congrés. El veterà professor ha preferit no afegir-se a la dotzena d’aplaudiments amb què els diputats de Vox han acompanyat el discurs del seu líder.

Abascal: «Mai hauria pensat que pogués beneficiar gairebé un miler de violadors i de pederastes»

Notícies relacionades

El líder de Vox ha criticat que l’equip de Sánchez s’«atreveixi a qualificar-se com el més feminista de la història» quan ha posat en marxa una llei «per beneficiar» els agressors sexuals reduint les seves penes o «posant-los al carrer». I, tot i que ha culpat d’aquesta norma, la del ‘només sí és sí’, «la senyora Montero i el seu Ministeri de frívoles, negligents, corruptores i totalitàries», també ha posat el focus per aquesta decisió el mateix Sánchez com a cap de l’Executiu.

L’arribada de Tamames al Congrés

El candidat de Vox en la moció de censura s’ha parat a parlar amb la premsa a la seva arribada al Congrés, i ha exclamat que té «tota l’alegria del món» per afrontar aquest debat. Tamames ha accedit al costat d’Abascal i el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, a les 08.45 hores, amb un vestit amb armilla de punt i corbata i recolzat en el seu bastó, mentre que el líder de Vox ha dit que també està «molt content» i que «a més, avui és primavera».