Moció de censura

Sánchez acusa Vox de ser la comparsa del PP: «un simple potenciador de sabor»

  • Moció de censura de Vox: el debat al Congrés i el discurs de Ramón Tamames, en directe

1
Es llegeix en minuts
Marisol Hernández

Pedro Sánchez no ha anat amb mitges tintes en els primers compassos de la seva intervenció i ha qualificat de «xou parlamentari» el debat de la moció de censura, que considera «estrambòtica». El president del Govern ha pres la paraula immediatament després que Santiago Abascal presentés la moció, abans del discurs de Ramón Tamames, valent-se de la prerrogativa de l’Executiu en el debat, que li permet intervenir-hi en qualsevol moment. I en pocs minuts ha entrat de ple en l’interès de la Moncloa per lligar el PP i Vox, de cara als pactes electors després de les autonòmiques i municipals del 28-M i en les pròximes generals. «Totes les dretes comparteixen la mateixa visió». Només que Vox, ha dit, aporta, un «plus de brutalitat a qui no es pot defensar».

Notícies relacionades

Abascal, en un to molt ideològic, ha sigut fidel a tots els plantejaments recurrents de l’extrema dreta. Ha vinculat la immigració irregular a la delinqüència i ha qüestionat les polítiques contra la violència de gènere. I aquesta intervenció «furiosa» ha sigut una de les crítiques que li ha dirigit el cap de l’Executiu, que ha recordat la defensa de Vox dels «antivacunes» i li ha recriminat que no hagin fet una sola proposta sanitària, durant la pandèmia, i de cap altre tipus al llarg de la legislatura. «Pugi a la tribuna i esmenti un sol èxit del seu partit», l’ha desafiat. «No pot perquè no existeix».

«Als carrers, agitació; al Parlament, bronca; dues mocions de censura estèrils i l’únic objectiu de sembrar odi a tot arreu». Així ha resumit Sánchez l’aportació de la ultradreta. «És el glutamat de la dreta, un simple potenciador del sabor», ha defensat. Segons el president, Vox i el PP mantenen la «mateixa ficció» que aquest és un Govern «il·legítim».