Crítiques entre independentistes

Turull carrega contra ERC i l’acusa de governar Catalunya amb sectarisme

El dirigent de Junts acusa Aragonès de «resignació» en el seu viatge a l’Argentina i de fer-se acompanyar d’«ambaixadors espanyols»

Turull carrega contra ERC i l’acusa de governar Catalunya amb sectarisme

ARIADNA ESCODA / ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha acusat ERC de convertir el seu eslògan de la «Catalunya sencera» en la «Catalunya sectària» al prometre la realització de determinats serveis públics a canvi del vot al seu partit. Turull es referia a la polèmica suscitada per la promesa electoral de construir una residència per a avis a Santa Coloma de Gramenet en cas de victòria dels republicans a la ciutat, paraules que han provocat que l’oposició hagi forçat la compareixença del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, al Parlament.

En una jornada municipalista de la vegueria del Camp de Tarragona realitzada a Montblanc, Jordi Turull ha apuntat que «Junts no vol dir iguals» i que el seu partit «no té la vocació de ser una secta». «Volem servir a tots, comparteixin o no la nostra ideologia», ha afirmat.

«Perquè quan s’està a les institucions cal governar absolutament per a tothom», ha justificat. Turull ha precisat que «estem veient episodis molt preocupants en aquesta campanya», ja que «hi ha qui ha intentat que quallés la idea de la Catalunya sencera però, quan actuen, el que estan practicant és la Catalunya sectària».

«Traspassa tots els límits»

Sobre la polèmica pel projecte de residència a Santa Coloma de Gramenet, Turull ha dit que «no pot ser, perquè això traspassa tots els límits». «És dir-li a algú: ‘miri, si vota el meu partit, aquí la gent gran tindrà una residència; en canvi, si no el vota no la tindrà’», ha expressat.

Això, ha lamentat Turull, «és traspassar tots els límits de la dignitat política i del sentit democràtic de les institucions» i ha promès que «nosaltres no farem això».

La gira d’Aragonès

Notícies relacionades

El secretari general de JxCat també s’ha referit al viatge oficial a diversos països de Sud-amèrica que va emprendre el president de la Generalitat, Pere Aragonès. «Nosaltres estàvem acostumats a la Generalitat que, quan fèiem viatges internacionals, com a mínim ens vèiem amb caps d’Estat o amb expresidents», ha afirmat Turull. «Ara veiem que ens hem de conformar amb el president de la província de Canelones» i «acompanyats i vigilats pels ambaixadors espanyols», ha criticat.

Segons Turull, «tot això empetiteix la institució». «Si estàs envoltat de resignació i de renúncia, al final acabes traslladant aquesta imatge, dins i fora. Per això jo poso molt en valor l’actitud», ha manifestat.