Acció exterior del Govern

Pere Aragonès inicia un viatge de nou dies per Llatinoamèrica

El president i la consellera Serret firmaran un conveni amb la província de Buenos Aires i inauguraran la delegació de la Generalitat al Con Sud

Pere Aragonès inicia un viatge de nou dies per Llatinoamèrica

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hores després d’aconseguir l’aprovació dels pressupostos i tres setmanes després de la seva visita a Dublín, el president Pere Aragonès i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, iniciaran aquest diumenge un viatge institucional de nou dies per visitar quatre països de Llatinoamèrica: Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile. Els registres que s’abordaran en aquest periple oscil·len des de l’àmbit econòmic fins a la cooperació per la pau, passant per la memòria històrica i els drets humans.

Durant el viatge, Aragonès mantindrà contactes institucionals amb governs nacionals, regionals i municipals dels quatre països i també es reunirà amb exdirigents llatinoamericans, com l’expresident de l’Uruguai Pepe Mujica, i firmarà un conveni bilateral de cooperació entre la Generalitat i el Govern de la província de Buenos Aires. El juliol del 2016, el llavors vicepresident Oriol Junqueras ja va visitar l’expresident uruguaià en el marc d’un viatge que el va portar a Buenos Aires i a Montevideo.

El conflicte amb les FARC

Notícies relacionades

El viatge començarà diumenge a Colòmbia, on mantindran reunions amb projectes de cooperació i drets humans, empreses i institucions que vetllen per la pau en el conflicte amb les FARC. Dimecres serà el dia de la cita de Montevideo amb Mujica i l’endemà la comitiva es traslladarà a l’Argentina, on firmaran el conveni amb la província de Buenos Aires, que, amb gairebé 17 milions d’habitants, suma gairebé el 40% de la població de la República Argentina. Divendres, Aragonès inaugurarà la delegació de la Generalitat al Con Sud.

 Finalment, la comitiva catalana viatjarà dissabte a Xile, on participaran en actes de memòria històrica coincidint amb el 50è aniversari, l’11 de setembre, del cop d’Estat contra el Govern de Salvador Allende, i també participaran en un homenatge a l’artista Roser Bru i al cantautor Víctor Jara, torturat i assassinat per la dictadura d’Augusto Pinochet en el que va ser estadi Nacional de Santiago, rebatejat ja en democràcia amb el nom del cantant.