Eleccions municipals al maig

Daniel Sirera no descarta pactar amb Collboni i Trias si fan un gir en les seves polítiques

El popular es marca com a objectiu arribar als quatre regidors amb el suport dels votants de C’s

Daniel Sirera no descarta pactar amb Collboni i Trias si fan un gir en les seves polítiques

Joan Cortadellas

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona,Daniel Sirera,no descarta pactar amb l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, i el cap de cartell de JxCat, Xavier Trias, després de les eleccions municipals del maig, sempre que facin un gir en les seves polítiques i acceptin les condicions dels populars.

Així ho ha plantejat Sirera en una entrevista amb l’agència ‘Efe’, en la qual sí que ha descartat qualsevol pacte postelectoral tant amb la candidata dels comuns a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, com amb l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall.

En canvi, Sirera sí que deixa la porta oberta a una possible entesa alternativa amb Collboni i Trias si l’aritmètica electoral converteix el PP en factor decisiu per a la investidura del futur alcalde.

Tot i que Sirera està «segur» que tant Trias com Collboni «preferirien governar amb ERC» abans que amb el PP, adverteix que els populars aspiren a «doblar» la seva representació, de dos a quatre regidors, fet que els podria donar la clau de la governabilitat.

Arribat el cas, segons Sirera, si Collboni necessita el suport del PP, «haurà de fer un acte de contrició, un propòsit d’esmena» en l’orientació de les seves polítiques, perquè és «corresponsable directe del que està passant a la ciutat de Barcelona, és responsable de la seguretat a la ciutat més insegura d’Espanya».

«Si Collboni està disposat a dir que s’ha equivocat, si vol fer les coses de manera diferent, en podem parlar», ha afirmat.

De la mateixa manera, si és Trias qui necessita el suport del PP per poder ser alcalde, Sirera està també disposat a «parlar» amb ell, sempre que el candidat de JxCat «renunciï a l’independentisme i a posar Barcelona al servei d’una Catalunya independent».

«Però si ve a fer el que va fer quan va ser alcalde, que va ser un mal alcalde, o si ve a posar la ciutat al servei de la causa independentista, que no compti amb mi», ha alertat Sirera, que ha denunciat que el perfil propi que busca Trias per intentar atraure votants moderats és només una estratègia per «dissimular que el seu cap de campanya és Carles Puigdemont», expresident català fugit a Waterloo.

Més enllà d’aquests hipotètics pactes entre Collboni, Trias i el PP, Sirera s’ha mostrat convençut que el candidat socialista «pot arribar a pactar amb ERC per ser alcalde i es pot reeditar un tripartit» a la ciutat de Barcelona.

«Em preocupa que tant Collboni com Trias contemplen com a opció per a Barcelona els independentistes» d’ERC, ha dit Sirera, que considera que Barcelona té «una doble inseguretat: la inseguretat ciutadana i la inseguretat jurídica provocada pel procés».

Sirera ha assegurat que encara no té decidit qui serà el seu número dos, tot i que sí que ha remarcat que ha de ser «algú a qui no li agradi gaire conciliar».

«La ciutat de Barcelona necessita un alcalde de poble, regidors de poble, gent que des que surt al matí fins que torna a la nit es dediqui a escoltar i parlar amb la gent, que no tingui hora per tornar a casa», ha resumit gràficament.

Objectiu: quatre regidors

Si bé el seu objectiu en aquestes eleccions serà «arribar a quatre regidors», ha puntualitzat que la seva meta a més llarg termini és arribar a l’alcaldia de Barcelona: «No és inviable», ha afirmat Sirera, abans de recordar que també semblava impensable que governessin els populars en llocs com Andalusia, Badalona i Castelldefels.

«El meu objectiu no són aquestes eleccions, sinó les següents. D’aquí quatre anys, aspiro a estar en condicions de poder ser l’alcalde de la ciutat de Barcelona. Res és impossible», ha insistit.

De cara a les eleccions del maig, Sirera detecta una «transferència de vot del PSC» cap al PP, de votants descontents amb la política d’aliances dels socialistes.

Notícies relacionades

Sirera també espera rebre el suport de votants de Ciutadans i Valents, unes formacions que «no entraran a l’Ajuntament de Barcelona» i que el candidat del PP està «disposat a representar-les».

Per a la campanya, preveu comptar un dia amb la presència del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ja ve a Barcelona «una vegada al mes, com a mínim».