Tensió preelectoral

Un jutge també investiga l’actual alcalde socialista de Badalona per un delicte urbanístic

Un jutge també investiga l’actual alcalde socialista de Badalona per un delicte urbanístic
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Un jutge està investigant des de fa prop d’un any l’actual alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, del PSC, a qui s’atribueix un presumpte delicte contra l’ordenació del territori quan era regidor d’Urbanisme d’aquesta localitat, segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO de fonts jurídiques. La notícia sobre aquesta causa ha sigut publicitada aquest dijous a Twitter per l’exalcalde de la població, Xavier García Albiol, que ha reproduït la còpia d’un document remès per una advocada al consistori. Aquesta ha sigut la resposta del dirigent del PP a les declaracions de Guijarro sobre l’acusació de la fiscalia contra el dirigent del PP, que s’enfronta a 2 anys i 10 mesos de presó i 10 anys més d’inhabilitació per tolerar la instal·lació d’antenes il·legals.

Les fonts consultades per aquest diari han assegurat que el procés judicial es va iniciar arran d’una denúncia de la fiscalia. Un jutjat va obrir diligències per un presumpte delicte urbanístic. El cas se centra en la tramitació d’uns expedients relatius a l’ús d’uns horts i unes obres suposadament il·legals i sense llicències descobertes per agents rurals a la zona de la Conreria-Sant Mateu, a la serralada de Marina, que és un espai natural protegit. L’objectiu era recuperar aquests terrenys i fer una restauració urbanística i, si fos necessari, procedir a sancionar les infraccions.

Guijarro, segons les fonts jurídiques consultades, es va limitar a firmar la incoació dels expedients, després de la proposta feta pels tècnics, sense que s’encarregués de la seva tramitació. L’actual alcalde socialista ha demanat aquesta setmana l’arxivament de la causa, tot i que el jutge de Badalona que la instrueix encara no ha decidit res.

Petició d’arxiu

Notícies relacionades

«Quina mala consciència ha de tenir Albiol per enterbolir d’aquesta manera. Es tracta d’una controvèrsia en un criteri de l’organització. No hi ha escrit d’acusació, ni interlocutòria d’obertura de judici oral com sí que li passa a ell», ha assegurat aquest dijous Guijarro al ser consultat per aquest diari.

«S’ha demanat el sobreseïment de la causa. Només vol desviar l’atenció. Si jo estigués processat com és el seu cas, dimitiria. Però ja ens ha demostrat diverses vegades que li agrada aferrar-se a la cadira i al càrrec. No sé quant temps més aguantarà Feijóo una persona processada per prevaricació i corrupció urbanística, que va estar implicada en els papers de Pandora i que forma part del seu comitè electoral. Jo tinc claríssim el que faria i el que faria el meu partit», va remarcar.

Temes:

Badalona PSC PSC