Baròmetre del Gesop

Sondeig: Feijóo supera Sánchez en preferències com a president del Govern

Tots els polítics retrocedeixen en valoració i el líder del PP és el preferit en totes les autonomies tret de Catalunya i Euskadi

Sondeig: Feijóo supera Sánchez en preferències com a president del Govern

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A més de la polarització política, el baròmetre del GESOP posa de manifest un estat d’opinió majoritàriament negatiu sobre l’evolució del país, cosa que es tradueix en un canvi en les preferències per a inquilí de la Moncloa. Per primera vegada, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha superat Pedro Sánchez com a president preferit enmig d’una caiguda generalitzada de les valoracions de tots els polítics.

El 21,8% dels espanyols prefereixen Feijóo al capdavant del Govern i el 18,2%, Sánchez. El president del PP amb prou feines ha millorat set dècimes des de novembre, però el líder del PSOE ha retrocedit 3,4 punts. Feijóo també té entre els votants del PP més suports (67%) que Sánchez entre els del PSOE (45%). Per edats, a partir dels 45 anys el favorit és Feijóo, mentre que els més joves estan dividits entre Sánchez i Yolanda Díaz. El líder del PP és el preferit en totes les autonomies excepte a Catalunya, on es prefereix Sánchez, i a Euskadi, on la favorita és Díaz.

Notícies relacionades

La polarització també es deixa notar en la nota que els espanyols posen als principals líders. Tots retrocedeixen i en la majoria dels casos fins al mínim de la sèrie del Gesop. Díaz repeteix com la més ben valorada (4,6), seguida de Feijóo (4,3) i Sánchez, que perd mig punt i torna a baixar del 4 per quedar-se en el 3,8. La dirigent d’Unides Podem és la que obté millor puntuació dins del seu propi electorat i, de fet, els votants del PSOE la puntuen millor (6) que Sánchez (5,7).

Els electors del PP valoren amb un 6,7 el seu cap de files, però també aproven Sánchez (5,7), mentre que els simpatitzants de Ciutadans suspenen el president del Govern (2,5) i aproven Feijóo (5,1) fins i tot amb una dècima més que a la seva pròpia líder, Inés Arrimadas (5).

Fitxa tècnica

-Empresa responsable: Gesop.

-Tècnica d’investigació: entrevistes telefòniques.

-Àmbit d’estudi: Espanya

Població: majors d’edat amb dret a vot.

Mostra: 1.002 entrevistes.

-Tipus de mostreig: proporcional per comunitats autònomes i dimensió de municipi. Selecció de la persona que cal entrevistar segons quotes encreuades de sexe i edat.

-Marge d’error: +/– 3,10% per a un nivell de confiança del 95% i p=q=0,5.

-Treball de camp: Del 27 de febrer a l’1 de març del 2023.