SANY REPUTACIONAL

El PSOE tem que surtin més fotos del cas Mediador que ampliïn l’escàndol a tres mesos de les eleccions

En el grup creuen que han pogut certificar que la trama no tenia més tentacles però no descarten imatges d’altres parlamentaris comprometedors | Navarro Tacoronte, el mediador, apunta en diferents entrevistes que al sopar amb 15 diputats, sobretot andalusos i gallecs, va acudir també un senador i un secretari d’Estat

El PSOE tem que surtin més fotos del cas Mediador que ampliïn l’escàndol a tres mesos de les eleccions
3
Es llegeix en minuts

Els tallafocs que el PSOE ha posat per evitar el dany del cas Mediador no estan funcionant. Malgrat haver expulsat immediatament el diputat canari, Juan Bernardo Fuentes Curbelo, el capitost de la trama, i obligar-lo a deixar el seu escó, la sospita que algun altre parlamentari pot haver participat amb ell en festes amb prostitutes i consum de drogues té el grup socialista al Congrés en una estat de profunda commoció.

La direcció ha contactat amb els 15 parlamentaris que van assistir a un sopar amb Fuentes Curbelo i, que ha fet pública Marco Antonio Navarro Tacoronte, l’anomenat mediador entre polítics i empresaris que dona nom al cas, després que ell mateix difongués que algun d’ells va alternar fins i tot més tard. Tot i que el portaveu, Patxi López, va defensar aquest dimarts en roda de premsa que, després de les indagacions internes fetes pel grup, «no hi ha cap altre diputat o diputada» de les seves files que s’hagi deixat anar pel pendent de la corrupció», no hi ha absoluta certesa que algú més pogués haver-se afegit a les seves festes. La sensació en la direcció és que encara no pot descartar-se.

Segons fonts del grup parlamentari ningú de moment ho ha reconegut però el temor continua latent, sobretot, per les dades que està proporcionant Navarro Tacoronte en diferents entrevistes. Aquest dimarts en el programa ‘En Boca de Todos’ a Cuatro va assegurar que les prostitutes declararan i elles «estan disposades a donar la cara» i «podem posar noms a aquests artistes», en al·lusió al fet que elles mateixes explicaran si hi han sigut amb altres diputats. El ‘mediador’ va insinuar que en aquest sopar, al restaurant madrileny Ramsés, també hi havia un senador i un secretari d’Estat. En altres declaracions a Antena 3 va precisar que els diputats són de comunitats especialment rellevants com Andalusia o Galícia.

Commoció en el grup parlamentari

Tot aquest cúmul d’informacions han generat una gran inquietud en el grup parlamentari, dividit entre els que creuen que s’ho està inventant tot i els que opinen que realment té alguna informació compromesa, com les fotos que s’han difós de Fuentes Curbelo i el seu nebot.

Hi ha «molts nervis», asseguren fonts del grup, perquè alguns diputats se senten «assenyalats». De fet, ha sigut permanent l’intercanvi de trucades entre els que tenien amistat amb el canari, acudissin o no a aquest sopar, i de parlamentaris que truquen a d’altres per deixar clar que, malgrat que el coneixien, mai van anar a unes de les seves festes. S’ha instal·lat una sensació de sospita que per a molts diputats és profundament injusta.

Altres fonts consultades circumscriuen únicament el «nerviosisme» que puguin aparèixer fotos «en un sopar innocent barrejat amb tota aquest porqueria». Des de Ferraz miren d’incidir en el fet que Navarro Tacoronte és un «estafador», que «li treia els diners als empresaris i no tancava res perquè no és ningú» i que ja «ningú està parlant de corrupció». No li treuen rellevància al fet que hi puguin haver diputats que hagin contractat prostitutes i ho qualifiquen d’«intolerable» però remarquen que fa uns dies s’apuntava a «una gran trama». De fet, la previsió és que expulsaran qui aparegui en una foto compromesa.

La Moncloa s’aïlla

Notícies relacionades

La direcció socialista es queixa que hi ha un intent d’«estirar el tema» i culpa el PP de fer-ho per tapar la petició de 15 anys de presó per a l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, pel cas Kitchen, els dubtes sobre l’origen del patrimoni de l’alcaldessa de Marbella o el fet que Alberto Núñez Feijóo compartís taula aquest cap de setmana amb el president del Consell de Ibiza, imputat per suposades corrupteles. 

El Govern, en canvi, s’eleva i no se sent afectat pel cas Mediador. Des de la Moncloa es treuen l’assumpte de sobre sense admetre, ni en públic ni en privat, que pugui produir alguna erosió a tres mesos de les eleccions autonòmiques i municipals. Com si ja estiguessin vacunats contra el constant ‘soroll’ i creguin que això també passarà. Han actuat, remarquen, amb «determinació» amb l’expulsió del diputat socialista implicat i consideren que els ciutadans el valoraran.