Canàries

El PSOE es personarà com a acusació en el cas Mediador

El president del Govern de les Canàries condemna els fets «enèrgicament» i demana «que s’investigui el que s’hagi d’investigar» i que «caigui qui hagi de caure»

3
Es llegeix en minuts

El president del Govern de les Canàries, Ángel Víctor Torres, ha avançat aquest dimarts durant el seu discurs d’obertura del debat de l’Estat de la Nacionalitat que el Partit Socialista Obrer Español (PSOE) es personarà com a acusació en el cas Mediador.

president del Govern de les Canàries, Ángel Víctor Torres,debat de l’Estat de la NacionalitatPartit Socialista Obrer Español (PSOE) es personarà com a acusació en el cas Mediador.

Durant el seu discurs ha afirmat que «en aquests dies m’he qüestionat moltes coses. Som servidors i servidores públics. I servidors públics en democràcia. La democràcia per la qual va lluitar i va donar la vida o va patir presidi –va ser el cas del meu avi– tanta gent que estimava i va defensar la llibertat, aquesta llibertat de la qual ara disfrutem».

«Hem conegut esdeveniments recents que ens repugnen. Ens avergonyeixen: Utilitzar suposadament el càrrec públic per extorsionar, estafar, juntament amb comportaments personals indignes. I els condemnem enèrgicament», ha destacat.

A més ha instat «que se sàpiga tot; que s’investigui el que s’hagi d’investigar, que caigui qui hagi de caure. Cert que esdeveniments semblants, fins i tot més greus, s’han produït en democràcia i abans, a la nostra comunitat i fora de les Canàries. I lamentablement ningú pot afirmar que això no torni a passar, aquí o en qualsevol lloc, en el futur».

«Exigint que s’investigui fins al màxim, també cal dir, senyories, que estem davant responsabilitats individuals, fins que no es demostri el contrari. Que perquè una persona, dues, o les que siguin formin part d’un col·lectiu, d’una organització, d’una institució, de forces i cossos de seguretat de l’Estat, que aquestes persones, senyories, es corrompin, això no pot significar que estigui corrompuda la institució a la qual han pertangut, fins que no es demostri el contrari», ha continuat.

«No es pot condemnar els que són les víctimes –les institucions, les persones honrades– per vergonyoses i il·lícites que siguin les accions dels que en van formar part. No es pot convertir en botxins els que en realitat són les víctimes, i les víctimes, repeteixo, són les persones honrades. No pot ser que hàgim de defensar la nostra honorabilitat davant afirmacions falses i sense proves de qui s’ha demostrat que han mentit en seu judicial i seran condemnats, com ja ho van ser, per atemptar contra la llei», ha prosseguit.

Notícies relacionades

«Donar-li pàbul és participar, i això, precisament això, és el que m’ha fet qüestionar moltes coses. ¿I saben què? Sí que val la pena. Perquè rendir-se és no defensar el que crec, que és l’honradesa de la gran majoria, de la immensa majoria dels servidors i servidores públics, del personal funcionari, també dels polítics. Perquè formem part de l’estructura de l’Estat de dret, de la democràcia, perquè la majoria de la gent, la immensa majoria de la gent de les Canàries s’aixeca tots els matins per treballar dignament, complint les lleis, de manera exemplar, honrada, criant en valors els seus fills i filles i sentint orgull dels seus pares. Val la pena», ha matisat.

«Qui se salti la llei, que caigui, però que no s’arrossegui gratuïtament, falsament i vanament –ni com a ciutadà lliure ni com a càrrec públic ho permetré– cap institució de la nostra terra», ha sentenciat.