Eleccions municipals

Rufián acusa Parlon de «vetar» els seus mítings a Santa Coloma de Gramenet

Fonts del PSC neguen que s’impedeixi al candidat d’ERC celebrar actes i assenyalen que «sempre» que ho ha sol·licitat se li ha concedit

Rufián acusa Parlon de «vetar» els seus mítings a Santa Coloma de Gramenet
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Des de la sala de premsa del Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián ha acusat l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, de «vetar» els seus actes de precampanya. El portaveu d’ERC a la Cambra baixa i candidat a l’alcaldia d’aquest municipi barceloní ha criticat les «males praxis» de la regidora socialista i ha atribuït aquest comportament als més de 30 anys que fa que el PSC governa en aquesta localitat. «És tòxic, és insà», ha resumit. No obstant, fonts del PSC neguen aquesta realitat i assenyalen que «sempre que han demanat un espai se’ls ha cedit».

«No tinc espai per fer un míting, m’ho veten. És bastant ‘cutre’, però passa», ha lamentat Rufián aquest dimarts en una roda de premsa. El dirigent socialista ha posat aquest tema sobre la taula al ser preguntat pel cas Mediador en el qual hi ha implicats diversos dirigents socialistes. «Evidentment no es pot comparar», ha assenyalat el republicà català a l’esmentar la seva situació, però ha vinculat els dos casos als governs tan prolongats.

L’Ajuntament de Santa Coloma ha emès un comunicat en el qual asseguren que és «absolutament fals que s’hagi vetat la presència o realització de cap acte polític d’ERC i de Gabriel Rufián» a la ciutat, i afegeixen que el consistori «ha concedit l’ús de via pública o equipaments municipals en 13 ocasions en els últims 12 mesos». «A l’àmbit municipal de Cultura únicament li consta una consulta informal per part d’un regidor del grup municipal d’ERC per utilitzar el Teatre Sagarra el dissabte 18 de febrer perquè vingui a fer el programa ‘La Fábrica’ de 8 TV. Aquest programa el produeix i presenta el diputat Rufián. A la consulta se’l va informar que per a aquesta data el teatre no estava disponible», etziben, i diuen que l’ajuntament «té una trajectòria impecable en la cessió d’espais i equipaments per a la realització de tota mena d’actes polítics».

Els dards al PSC

Notícies relacionades

Rufián ha recordat que Parlon està al capdavant de l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet des del 2009, 14 anys ja, i que el PSC governa amb majories absolutes des de fa 32 anys. «És bastant insà governar durant molts anys», ha sentenciat. En concret, el portaveu català ha assenyalat que el fet que el bastó de comandament estigui tants anys en mans socialistes és el que els permet ara vetar els seus actes. Segons ha dit, porten a terme «males praxis» com impedir-los celebrar mítings en algun teatre de la ciutat.

Els socialistes rebutgen totes aquestes acusacions. Fonts del PSC reivindiquen que «sempre» s’ha donat autorització a Rufián per celebrar actes. «No se’ls ha vetat en cap moment a fer cap acte», recalquen. En concret, Rufián va presentar la seva candidatura el 24 de febrer al Museu Torre Balldovina i tenia un altre acte programat per a diumenge passat al parc Fluvial del Besòs que va haver de ser cancel·lat per la pluja. Sobre l’acusació de Rufián que li van impedir utilitzar un teatre, les mateixes fonts expliquen que va sol·licitar gravar el seu programa de televisió al Teatre Segarra «un dia que el teatre estava ocupat». «En cap moment se’l va vetar», sentencien.