Jornada del partit

Turull, sobre la Fiscalia: «Ens podran guanyar amb les togues, però nosaltres guanyem a les urnes»

El secretari general de Junts veu immobilisme en algunes forces polítiques de l’àmbit metropolità

Turull, sobre la Fiscalia: «Ens podran guanyar amb les togues, però nosaltres guanyem a les urnes»

David Zorrakino / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha defensat el moviment independentista davant les peticions de presó i inhabilitació de la Fiscalia per a líders independentistes per la seva actuació en l’1-O: «Ens podran guanyar amb les togues i el Codi Penal, però nosaltres guanyem on es guanya a Europa, que és a les urnes i amb el vot dels ciutadans».

Ho ha dit aquest dissabte en la jornada de l’Àrea Metropolitana de Barcelona organitzada per Junts, en la qual ha assegurat que les eleccions municipals de maig són «una gran oportunitat per donar la millor resposta a totes les atrocitats de repressió, inhabilitació, presó i exili de l’Estat espanyol».

Així doncs, Turull ha considerat que a les eleccions municipals està en joc «la fortalesa del moviment independentista» i que també són una bona ocasió per garantir progrés econòmic i social de Catalunya.

Immobilisme a l’àrea metropolitana

Ha criticat que en la política municipal alguns partits opten pel «dogmatisme i grans discursos però res de treball», una condició que ha titllat de sectarisme, i considera que en l’àmbit metropolità hi ha molt immobilisme per part d’algunes forces polítiques.

Ha apuntat que des de Junts volen «treballar per a tothom» i ha dit que, davant els que han renunciat o han deixat de banda el camí cap a la independència perquè diuen que és molt complicat, el seu partit defensa la independència per servir millor la ciutadania.

«Hi ha els del ‘deixem-ho estar’, els d’‘això és molt difícil’, i quan això ho fas en terreny nacional ho acabes fent en terreny de la mobilitat, la cultura, la llengua o en el terreny de crear oportunitats per a la gent d’aquí», ha insistit.

Sobre Trias

Notícies relacionades

Turull ha erigit l’exalcalde de Barcelona i candidat de Junts a l’alcaldia per a les eleccions municipals, Xavier Trias, com una gran oportunitat que la capital catalana recuperi el lideratge i ha lamentat que «fins ara Barcelona ha viscut d’esquena no només al conjunt de municipis de Catalunya, sinó també al conjunt de l’àrea metropolitana».

I ha assegurat que la gent ha vist en Trias «la credibilitat i un estil de fer política de donar prestigi, que Barcelona sigui motor».