Tensió entre potències

Els EUA i la Xina: primera reunió diplomàtica d’alt nivell després de la «crisi dels globus»

Anthony Blinken i Wang Yi es veuen a Munic al marge de la Conferència de Seguretat

Els EUA i la Xina: primera reunió diplomàtica d’alt nivell després de la «crisi dels globus»

Europa Press

1
Es llegeix en minuts

El secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken, ha mantingut aquest dissabte a Munic una trobada cara a cara amb el seu homòleg xinès, Wang Yi, en la primera reunió en persona entre els màxims responsables diplomàtics dels dos països des de la crisi oberta per la demolició sobre territori nord-americà d’un presumpte globus espia de Pequín.

La reunió ha tingut lloc al marge de la Conferència de Seguretat de Munic, segons un portaveu del Departament d’Estat a comentaris a Bloomberg.

Aquesta trobada s’ha produït el mateix dia en què Wang ha carregat contra els EUA en la seva compareixença davant el fòrum internacional, en la qual va qualificar la decisió de fer caure el globus adoptada pel president nord-americà, Joe Biden, d’acte «incomprensible i gairebé histèric».

Notícies relacionades

La demolició del globus es va portar a terme a més en la vigília d’una visita planificada de Blinken a Pequín, que va ser suspesa a causa de la crisi.

Responsables del departament que regeixen les relacions exteriors dels Estats Units asseguren que el viatge de Blinken continua dret, i que es donarà una nova data quan les condicions siguin les adequades.