CONGRÉS DELS DIPUTATS

Podem i ERC frenen l’intent del PSOE de reformar el ‘només sí és sí’ per la via ràpida

Rufián trenca la necessària unanimitat dels grups per alterar l’ordre del dia del ple d’aquesta setmana al Congrés

Podem i ERC frenen l’intent del PSOE de reformar el ‘només sí és sí’ per la via ràpida
1
Es llegeix en minuts
Ángel Alonso Giménez

El grup socialista ha intentat modificar el ple d’aquesta setmana al Congrés i incloure la presa en consideració de la seva proposició per reformar la llei del ‘només sí és sí’, però no ho ha aconseguit per l’oposició d’ERC, ja que el seu portaveu, Gabriel Rufián, ha estat qui ha trencat la necessària unanimitat per alterar l’ordre del dia. EH Bildu, representat pel seu diputat Oskar Matute, també s’hi ha pronunciat en contra.

Notícies relacionades

Fonts parlamentàries presents en la Junta de Portaveus han informat a ‘El Periódico de España’, del grup Prensa Ibérica, que el PSOE s’ha mogut perquè la presa en consideració de la seva proposta sigui al més aviat possible, i així, iniciar-ne de seguida la tramitació parlamentària. Ja havia aconseguit a la Mesa de la Cambra, una hora abans, l’aval a la tramitació d’urgència, però l’inici del procediment depèn de la junta de portaveus. No ha aconseguit el seu propòsit.

El reglament estableix que per canviar l’ordre del dia d’un ple és necessària la unanimitat dels presents. Rufián l’ha evitat al pronunciar-se en contra dels canvis d’agenda. Per tant, fins a la setmana del 7 de març, en sentit estricte, no començarà el tràmit d’una proposta que el PSOE vol consumar amb urgència.