Proposta polèmica

Els Comuns adverteixen Aragonès del risc de convertir-se en el «Govern dels macroprojectes fracassats»

El partit d’Albiach i Colau avisa que no avalarà cap ampliació de l’aeroport per l’impacte mediambiental i turístic «insostenible»

Els Comuns adverteixen Aragonès del risc de convertir-se en el «Govern dels macroprojectes fracassats»

ACN

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

La proposta d’ampliar l’aeroport del Prat construint una nova pista flotant sobre el mar ha ressuscitat el debat sobre aquesta infraestructura que ja va tornar a la palestra durant la negociació dels pressupostos i l’acord entre ERC i el PSC. Tot i que tant republicans com socialistes s’han desmarcat, a priori, d’aquesta iniciativa, els Comuns han aprofitat l’ocasió per advertir el president Pere Aragonès que, en funció de com es mogui a partir d’ara, el seu govern corre el risc de ser recordat com el «Govern dels macroprojectes fracassats».

L’advertència va en la línia del que la setmana passada va deixar caure la presidenta d’En Comú Podem al Parlament: la legislatura durarà més o durarà menys en funció del grau de compliment de l’acord pressupostari que han segellat els republicans amb els Comuns d’una banda i amb els socialistes de l’altra. Els primers van insistir que el pacte tancat entre Salvador Illa i el Govern sobre el Hard Rock, la «modernització» del Prat i la B-40 eren una mera «declaració d’intencions» embolicada amb eufemismes que no arribaria a materialitzar-se.

El portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés, Joan Mena, que ha qualificat la nova proposta sobre el Prat de «ridícula i faraònica», ha recitat aquest dilluns l’historial de projectes controvertits que arrossega l'Executiu amb el risc que acabin en sac foradat, com va passar amb la candidatura dels Jocs d’Hivern. Els Comuns han deixat clar que qualsevol intent real d’impulsar alguns dels macroprojectes que defensen tant el PSC com Junts suposaria donar per trencat l’acord que tenen amb el Govern per donar el seu ‘sí’ als comptes.

Notícies relacionades

A més, sobre l’aeroport en concret, Mena ha argumentat que la seva formació no estarà a favor de cap tipus d’ampliació perquè, més enllà de l’impacte mediambiental, hi ha també un model de turisme que és «insostenible». «Les preocupacions mediambientals pesen tant com les del model turístic», ha defensat. I ha afegit que aquest debat s’imposa plantejant més de 2.000 milions per construir una pista sobre el mar, mentre que Rodalies continua tenint un funcionament deficitari. «Que dediquin temps, recursos i esforços al tren», ha remarcat.

Els Comuns demanen a Aragonès que «deixi d’escoltar» els que volen que Catalunya sigui el «Qatar del Mediterrani» i que, en canvi, atengui els moviments que s’estan manifestant contra l’impacte dels macroprojectes i en defensa de la preservació del medi ambient. «Tots els macroprojectes són pa per avui i engrunes per demà», ha sentenciat.