Desigualtat

Un centenar d’experts debaten sobre la desigualtat social als barris

Granollers, Mataró, l’Hospitalet i altres municipis de l’àrea metropolitana n’han sigut els protagonistes

Un centenar d’experts debaten sobre la desigualtat social als barris
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un centenar d’experts de diferents àrees d’estudi i càrrecs electes dels ens locals s’han reunit aquest dijous en una jornada, impulsada per la Diputació de Barcelona, per debatre sobre les desigualtats i l’acció social als barris de diversos municipis de la província.

La jornada ‘Barris i comunitats: impulsant la transformació sociourbana des dels barris’ ha buscat conèixer de prop les experiències de sis municipis.

Es tracta de Mataró, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Granollers.

Notícies relacionades

El programa també es dirigeix a 9 municipis més en situació de vulnerabilitat –Badalona, Cornellà de Llobregat, Manresa, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Viladecans i Vilanova i la Geltrú–, amb l’objectiu de «situar les persones com a protagonistes del canvi en la comunitat» i «intervenir en entorns de proximitat».

La jornada ha sigut inaugurada a les 9.30 hores per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marin, i la diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluisa Moret, a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona i ha culminat durant la tarda després de presentar-se diverses ponències i celebrar-se tres taules rodones al llarg del dia.