L’anunciada moció de censura de Vox

Feijóo, a Tamames: «Si fossis el meu pare, no et deixaria fer això»

L’exdirigent comunista, possible candidat de la moció de censura de Vox, va trucar al líder del PP per demanar-li la seva opinió

Feijóo, a Tamames: «Si fossis el meu pare, no et deixaria fer això»

Ricardo Rubio / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha intentat convèncer Ramón Tamames que no accepti encapçalar la moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez si Santiago Abascal l’hi proposa en ferm. L’economista i exdirigent comunista, de 89 anys, ha tornat als focus després que se sabés, dimecres de la setmana passada, que Vox estava temptejant-lo. Quan la notícia va saltar, Tamames va trucar a Feijóo, amb el qual s’havia vist recentment, per demanar-li la seva opinió i el dirigent popular li va dir que utilitzar aquesta eina parlamentària en aquests moments només beneficia Sánchez, al desviar el tema de conversa. «Si fossis el meu pare, no et deixaria fer això», li va dir el líder del PP.

Segons fonts del PP, Feijóo va destacar l’exigència física que es necessita per protagonitzar un debat parlamentari així en un Congrés dels Diputats amb 15 grups parlamentaris i li va insistir que l’Executiu el convertirà en un aparador per atacar Vox i el PP, i, sobretot, distreure l’atenció dels problemes del Govern, principalment els que li comporta la seva llei del ‘només sí és sí’.

El polític gallec i l’exdirigent del Partit Comunista van menjar junts el gener passat, en una reunió de l’Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, a la qual va sortir el tema de la moció de censura, però llavors només se sabia que Vox volia presentar-la i no havia transcendit el seu nom. En aquesta trobada, Tamames va defensar l’eina de la moció de censura per «clarificar molts problemes, de parlar a la gent en gran amplitud», segons ha declarat ell mateix a Antena 3.

La trucada d’Abascal

Notícies relacionades

Abascal també va trucar a Feijóo per comentar-li que estava pensant en Tamames. En aquesta conversa, segons fonts del PP, el dirigent conservador li va tornar a insistir, com ja va fer abans de Nadal, que és un error estratègic greu donar aquesta oportunitat a Sánchez.

Feijóo ja ha dit que, sigui el candidat que sigui, el PP s’abstindrà davant la moció de censura de Vox (si és que finalment la registra). A l’equip del polític gallec consideren que tot està sent «molt folklòric» i temen la imatge que es pugui donar a tot Europa.