Comptes de la Generalitat

Laura Borràs veu «previsible» que Junts presenti una esmena a la totalitat als pressupostos

La presidenta dels postconvergents remet la decisió final a l’executiva del partit, que es reunirà dilluns

Laura Borràs veu «previsible» que Junts presenti una esmena a la totalitat als pressupostos

Carola López / ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha afirmat que la possibilitat que el partit presenti una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat pactats entre ERC, PSC i Comuns és «un escenari previsible». La dirigent postconvergent, no obstant, ha remès la decisió final a l’executiva del partit, que té previst reunir-se aquest dilluns. Així ho ha manifestat Borràs aquest diumenge davant els periodistes, durant una visita a Molins de Rei.

«En l’autonomisme complaent no hi trobaran Junts», ha afirmat Borràs, que divendres vinent compareix en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per presumptament fraccionar contractes per adjudicar-los a dit a un amic seu quan era presidenta de l’Institut de les Lletres Catalanes. Si finalment Junts acaba presentant una esmena a la totalitat, s’afegirà a la ja anunciada per la CUP. Aquestes esmenes, com que el Govern ha aconseguit lligar prou suports per tirar endavant els comptes, no tindran incidència legislativa en els pressupostos, si bé en retardaran uns dies l’aprovació definitiva al Parlament.

Notícies relacionades

La presidenta de Junts ha acusat el Govern central d’emetre amb el pacte amb el PSC i els Comuns «un missatge interior i exterior de rendició i d’oblit» per aprovar els pressupostos. A més, ha assegurat que l’Executiu ha tingut «una actitud curta de mires a l’hora de pactar amb l’Estat». També ha retret a ERC que hagi «trencat la unitat independentista per pactar amb l’Estat» i ha dit que aquesta actitud «debilita» tothom. Borràs ha insistit que hi ha «un tripartit de present» format per ERC, el PSC i els Comuns i ha avisat que malgrat que algú «vulgui fer veure que és un nou model», en realitat «és un vell model que es coneix perfectament».

Quan li han insistit sobre quin és el posicionament de Junts respecte als comptes, Borràs ha afirmat que encara ho han de parlar en el si de l’executiva, però ha dit que l’esmena a la totalitat és «un escenari previsible». «Se’ns pot demanar tota la responsabilitat perquè som responsables, però qui ha trencat els acords i no ha complert els compromisos no és Junts, sinó que és el Govern de la Generalitat; un Govern que iniciava el camí cap a la independència i que ara es troba virant cap a un autonomisme complaent. Aquí no ens hi trobaran, a Junts», ha advertit.