Els «més tòxics» de la història

La CUP presentarà un esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat

La formació anticapitalista considera que la legislatura «està esgotada»

La CUP presentarà un esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La CUP presentarà una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pactat entre ERC, PSC i Comuns. La formació anticapitalista considera que són els comptes «més tòxics» de la història i que la legislatura «està esgotada», segons ha qualificat la portaveu cupaire Eulàlia Reguant en una entrevista a ‘Elnacional.cat’. La CUP ja havia avançat que esmenarien els comptes de Pere Aragonès fins i tot abans que els acabés de redactar i els presentés als grups polítics, com va verbalitzar al desembre la presidenta del grup parlamentari, Dolors Sabater. I ara que els republicans han aconseguit sumar prou avals després del seu pacte amb els socialistes, la formació independentista que va investir al seu dia l’actual president ha confirmat la seva esmena.

Reguant ha justificat la seva impugnació dels comptes públics per no donar més oxigen a una legislatura que considera «esgotada». «La legislatura està esgotada en allò que tenia a veure amb grans transformacions i grans canvis i avançar cap a l’exercici de l’autodeterminació del país», ha afirmat. Els anticapitalistes consideren que la «sociovergència republicana» cap a la qual ha virat Aragonès vol «estancar el conflicte» amb l’Estat, intenta «adormir-lo» i respon «al dictat de la patronal».

Notícies relacionades

La CUP va declinar entrar a negociar els comptes públics amb el Govern, ja que va considerar que el marge de maniobra per deixar uns pressupostos transformadors era inexistent. Segons la seva opinió, el projecte sí que aconsegueix registrar un rècord d’inversions en termes absoluts, però no per això deixen de ser «uns pressupostos continuistes; no hi ha un canvi de com es fan les polítiques, que és el que marca la diferència. Estem en una situació de cronificació de la desigualtat», ha manifestat Reguant. 

El Govern pretén aprovar els nous comptes en un temps rècord. Segons els seus càlculs, Cambra catalana tramitarà els comptes en 37 dies perquè quedin aprovats el 10 de març.