Sense el suport d’Unides Podem

Irene Montero descarta fer un pas enrere en el Govern si el PSOE reforma la llei del ‘només sí és sí’

La ministra d’Igualtat ha dit que ha enviat a l’ala socialista sis propostes diferents per executar un canvi, sense que de moment hi hagi hagut cap acostament

Irene Montero descarta fer un pas enrere en el Govern si el PSOE reforma la llei del ‘només sí és sí’
1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha avançat aquest divendres que seguirà al Consell de Ministres independentment del desenllaç de la polèmica de la llei del ‘només sí és és sí’. «La meva obligació és continuar treballant», ha assegurat en una entrevista a RNE, on ha criticat la possibilitat que el PSOE aprovi una eventual reforma junt amb el PP, que ja ha avançat que recolzarà els socialistes. 

El cap de setmana van sortir a la llum les negociacions per canviar la llei estrella d’Igualtat, que ha permès gairebé 400 rebaixes de penes a agressors sexuals condemnats. La bel·ligerància de Podem i d’Irene Montero cap a la proposta socialista va fer que el PSOE exhibís dilluns la determinació a executar els canvis en solitari si els morats no s’avenien a un acord.

 L’anunci va deixar fora de combat Podem, que va guardar hores de silenci fins que va reaccionar fent un pas enrere i destacant la seva voluntat per arribar a un acord amb els socialistes. Des d’aleshores el ministeri d’Igualtat ha mirat d’exhibir la seva voluntat negociadora amb diferents actes públics, però deixant clar que no comparteixen la proposta del PSOE. Consideren que la introducció d’una distinció en funció de si ha existit o no violència en les agressions sexuals és una manera d’acabar amb el concepte del consentiment com a eix central de la llei i es neguen a acceptar-ho. 

«Cap reforma penal evitarà rebaixes de penes, però, tot i així, a petició del president estem disposades a fer el que sigui necessari menys la definició del tipus bàsic, el consentiment», ha expressat, després de descartar que hi hagi cap error en la norma.  

Notícies relacionades

«La majoria de jutges estan aplicant la llei correctament. No es pot dir que la llei està bé per a la majoria de jutges i dir que està malament per a una altra part», ha defensat, abans d’apuntar que «la llei és una proposta sòlida»

La titular d’Igualtat ha dit que ha enviat a l’ala socialista sis propostes diferents per executar un canvi, sense que de moment hi hagi hagut cap acostament. Podem ja adverteix que el cor de la norma no es tocarà i, si es fa, el PSOE haurà de quedar retratat votant amb la dreta.