Barcelona

Colau demana explicacions a Grande-Marlaska pel presumpte policia infiltrat

El policia nacional hauria estat infiltrat, entre el 2020 i el 2022, en col·lectius socials i sindicals en un barri de Barcelona

Colau demana explicacions a Grande-Marlaska pel presumpte policia infiltrat
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en la qual demana explicacions per les activitats d’un presumpte agent del Cos Nacional de Policia (CNP) que, pel que sembla, es va infiltrar en moviments socials de la capital catalana.

La carta que Colau ha difós aquest divendres a les xarxes socials s’uneix a la polèmica suscitada després de la publicació per part del diari ‘La Directa’ d’una informació segons la qual un policia nacional va estar infiltrat, entre el 2020 i el 2022, en col·lectius socials i sindicals, principalment del barri de Sant Andreu de Barcelona.

L’alcaldessa trasllada a Marlaska la seva «profunda preocupació» davant uns fets que considera «greus» i denuncia: «Les operacions policials que amb motivacions polítiques criminalitzen i estigmatitzen moviments socials legítims i democràtics mereixen no només el més ferm rebuig, sinó que requereixen una resposta ràpida i contundent».

Ada Colau considera que «la persecució per motius d’opinió política no pot tenir cabuda en cap govern democràtic» i exigeix «urgentment explicacions esclaridores i completes que donin resposta a aquest alarmant succés», així com que s’assumeixin i depurin responsabilitats.

Notícies relacionades

En un missatge publicat a Telegram, l’alcaldessa afegeix que les dones que, presumptament, han sigut enganyades i utilitzades, «mereixen justícia i reparació».

En aquest sentit, cinc dones vinculades al moviment okupa i anticapitalista han presentat una querella als jutjats de Barcelona contra aquest presumpte policia, que asseguren que les va utilitzar i va mantenir «relacions sexoafectives» amb elles.