Calendari Parlament

El Parlament aprovarà en temps rècord els pressupostos del Govern

La Cambra catalana tramitarà els comptes en 37 dies perquè quedin aprovats el 10 de març

  • Salvador Illa salva els pressupostos i Pere Aragonès apuntala la legislatura

  • Pressupostos de Catalunya: les grans infraestructures pactades amb eufemismes

El Parlament aprovarà en temps rècord els pressupostos del Govern

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La negociació de pressupostos ha sigut llarga, molt llarga, però ara l’objectiu és que la tramitació parlamentària sigui com més breu millor. Després de l’aprovació per part del Govern, la titular d’Economia, Natàlia Mas, ha entregat el projecte a la cambra catalana i ja aquest dijous a la tarda començaran les compareixences de consellers en comissió amb Laura Vilagrà (Presidència) i Roger Torrent (Empresa i Treball). Si no hi ha alteracions, la previsió és que els comptes estiguin aprovats el 10 de març.

Són 37 dies. Un temps rècord, perquè en ocasions anteriors s’havia allargat per sobre dels 40. Es tracta del calendari pactat i aprovat aquest dijous per la Mesa del Parlament i que només es podria veure alterat si algun partit portés els comptes al Tribunal de Garanties Estatutàries, un escenari que, per ara, no sembla estar sobre la taula.

El debat a la totalitat se celebrarà el 14 de febrer, i finalitzarà el dia d’abans el termini d’esmenes de retorn. Una vegada superat aquest tràmit, els comptes tornaran a les comissions. El 3 de març es reunirà la comissió d’Economia per elaborar el dictamen i, finalment, el 10 de març hi haurà la votació definitiva a l’hemicicle.

El Govern no tindrà problemes per tirar endavant els comptes, després de l’acord amb el PSC i els Comuns. Tots tres partits sumen 74 diputats, sis diputats més que la majoria absoluta (68).

Notícies relacionades

L’acord entre socialistes i republicans s’ha allargat més de tres mesos i han sigut necessàries una vintena de reunions per tirar-lo endavant. Fa unes setmanes les diferències semblaven insalvables, però finalment aquest dimecres Salvador Illa i Pere Aragonés van aconseguir rubricar el pacte.

L’escull més important eren els macroprojectes, que finalment han quedat fora dels comptes. El Govern ha cedit amb la B-40 i el PSC ha acceptat que la remodelació de l’aeroport del Prat s’estudiï en una comissió tècnica, i que es parli de «modernització», no d’ampliació. El Hard Rock Cafè també seguirà la seva tramitació ordinària.