Ruptura independentista

Turull adverteix que Junts votarà ‘no’ als pressupostos per l’aliança entre el Govern i el PSC

El secretari general de JxCat acusa ERC de canviar la majoria independentista per un «acord d’estabilitat» amb el PSOE

  • Aragonès reitera a Junts l’oferiment de pacte per als pressupostos

  • Salvador Illa salva els pressupostos i Pere Aragonès apuntala la legislatura

Turull adverteix que Junts votarà ‘no’ als pressupostos per l’aliança entre el Govern i el PSC

Guillem Roset / ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat aquest dijous que els 32 diputats de la seva formació votaran en contra dels pressupostos del Govern si arriben a la cambra «tal com estan», després del pacte assolit entre l’Executiu català i el PSC.

El Govern de Pere Aragonès i el PSC van arribar ahir finalment a un acord que permet desbloquejar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a aquest any i que va ser rubricat ahir mateix a la tarda al Palau de la Generalitat pel president i el líder del PSC, Salvador Illa.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Turull ha assegurat aquest dijous que el president de la Generalitat ha prioritzat «estabilitzar el Govern espanyol» a l’hora de pactar els pressupostos catalans amb el PSC.

«Han canviat l’acord del 52% [independentista] per l’acord d’estabilitat amb el PSOE. I els fets ens han portat fins aquí, han estabilitzat cada vegada més l’Estat en lloc d’impulsar el procés independentista», ha indicat Turull sobre ERC.

Notícies relacionades

Després de l’acord entre el Govern i el PSC, Turull considera que la política catalana ha entrat en un «nou cicle», ja que no es tracta, segons el seu parer, d’un pacte «conjuntural», sinó que estableix les bases d’un nou tripartit.

I ha afegit que «algú que formava part del 52%» ha optat per «deixar-lo de banda, en una al·lusió directa a ERC, tot i que sense esmentar la formació republicana.