Els comptes catalans

El Govern esperar tancar de manera imminent l’acord de pressupostos amb el PSC

L’Executiu afirma que ja no hi ha cap escull pendent i que aquest dimarts es reuneix amb els socialistes per redactar el document final

El Govern esperar tancar de manera imminent l’acord de pressupostos amb el PSC

RUBÉN MORENO / GOVERN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

No hi ha ‘fumata blanca’. No encara. La negociació dels pressupostos entre el Govern i el PSC encara està enganxada en els «últims serrells» . Aquest dimarts, el Consell Executiu s’ha reunit sense poder aprovar, una vegada més, els comptes, a l’espera d’un acord que, en teoria, les dues parts transmeten que ha d’estar per caure. «Si res es torça, aviat es donaran per acabades les converses amb el resultat desitjat», ha augurat la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja. La reunió d’aquest dimarts hauria de servir, o així ho espera el president, Pere Aragonès, per posar el llaç a un pacte que projecten poder presentar en les pròximes hores.

La negociació entre republicans i socialistes suma més de vint reunions en tres mesos, així com tres trobades presencials entre Aragonès i Illa. Després que ERC cedís amb la B-40 i anunciés que assumeix la «contradicció» sobre una infraestructura que no casa amb el seu projecte de país, el Govern assegura que després de sis hores de reunió aquest dilluns amb el PSC ja no hi ha esculls ni «motius objectius» per allargar més l’entesa. «Ho tenim tot a punt», ha insistit Plaja, que ha precisat que la reunió d’aquest dimarts ha de servir per redactar el document final de l’acord.

Notícies relacionades

Les dues parts mantenen l’hermetisme sobre la nova trobada que hauria de ser la definitiva per posar «negre sobre blanc». La portaveu ha esquivat precisar si s’ha resolt la discrepància amb l’aeroport. En els últims dies, ERC i el PSC tenien entre mans com definir el que cal fer amb el Prat sense referir-se explícitament a una «ampliació» –com defensen els socialistes– ni tampoc al concepte de «modernització» que encapçalen els republicans. El que sí que ha deixat caure Plaja és que la situació s’està «allargant més del desitjable».

El Govern mira ja de reüll com el personal sanitari torna a la vaga aquest dimecres, ja que ha onejat els comptes com una eina clau per respondre a les seves demandes.