Convenció municipalista de JxCat a Girona

Trias demana un partit fort «que no faci tonteries» per batre Colau

El candidat de Junts exigeix unitat davant etapes «tristes i lamentables»

Ataca l’alcaldessa descrivint-la com indefinida, contrària a la policia, al turisme i a la riquesa

Trias demana un partit fort «que no faci tonteries» per batre Colau

Joan Cortadellas

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L’exalcalde de Barcelona i candidat de Junts a la capital catalana, Xavier Trias, ha aprofitat la seva intervenció a la convenció municipalista que celebra el partit a Girona per fer una crida vehement a la unitat del partit i per carregar durament contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha descrit com indefinida, contrària a la policia i fracassada en la seva estratègia contra la pobresa.

Trias ha protagonitzat un diàleg amb la candidata del partit a Girona, Gemma Geis, en presència de la direcció i els quadros territorials de la formació. En aquesta intervenció, l’exregidor ha reclamat un partit unit per poder aspirar a la victòria. «Hi ha hagut situacions tristes i lamentables quan no s’han fet les coses bé», ha descrit. Davant d’això ha afirmat que Junts va començar com «un moviment». «Serem un partit fort i consistent i que no faci tonteries», ha conclòs en un missatge en clau interna.

«Ni carn ni peix»

Trias ha centrat el seu discurs en un atac frontal a l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau. L’ha acusat de no tenir un model de ciutat («vol liderar una ciutat que no vol ser carn ni peix, està en contra dels poderosos, no vol creixement econòmic, no es mulla amb la catalanitat, no es mulla en res») i contrària a la policia: «Si vols una ciutat segura i no creus en la policia perquè creus que és repressió, estàs equivocat. Si algú trenca vidres i decideixes que la policia no actuï, jo dic: la policia ha d’actuar. ¿De què anem? Quan no creus en això tens la ciutat bruta i insegura».

«No ens n’hem de fiar»

Notícies relacionades

Inseguretat, brutícia, falta de gestió del turisme i falta de lideratge són alguns dels motius pels quals Trias ha carregat contra la dirigent dels comuns. I davant la tendència positiva d’alguna enquesta a favor de la candidatura de l’exalcalde, Trias ha demanat: «No ens n’hem de fiar» i ha apel·lat de nou a la unitat del partit: «Estem fent un tomb importantíssim i les eleccions es guanyen si aconsegueixes que la gent et vulgui, però es necessita una cosa molt important: un partit fort».

Per la seva banda, Gemma Geis ha defensat també la necessitat que Barcelona estigui al costat dels municipis i no, segons ha dit, com ara, que està «d’esquena» i mirant a Madrid. La candidata ha defensat un projecte de valors basat en la innovació i l’educació per a Girona. I també en clau interna ha reclamat que el partit se centri a atendre el país i les persones.