Discrepàncies en el Govern

Podem rebutja l’enviament de tancs i alerta d’una possible «resposta perillosa» de Putin

Belarra afirma que Espanya hauria d’estar liderant la via de les negociacions i no l’escalada bèl·lica

Podem rebutja l’enviament de tancs i alerta d’una possible «resposta perillosa» de Putin

Jesús Hellín / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’enviament de tancs a Ucraïna torna a ser sobre la taula. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha donat per fet que s’enviaran carros de combat, igual com faran altres països com Alemanya, França i els EUA. L’anunci ha posat en marxa la mateixa música de sempre en el si del Govern de coalició. Podem, contrari a enviar armament a Ucraïna des del començament de la guerra, s’hi ha posicionat en contra i ha avisat que aquesta decisió pot provocar «una resposta imprevisible i molt perillosa per part de Rússia».

Després que els últims dies els dirigents de Podem es mostressin conformes amb la cautela de Pedro Sánchez respecte a l’enviament de carros de combat, la notícia que s’enviaran diversos Leopards no ha agradat a la formació morada. La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha defensat que el que Espanya hauria de fer és «liderar la via diplomàtica també a Europa».

Notícies relacionades

En la inauguració de la jornada «Materialitzant els drets socials: avenços i reptes» d’EAPN Espanya, Belarra ha advertit que «molts experts» consideren que el desplegament dels tancs a Ucraïna «només contribuirà a l’escalada bèl·lica i podria tenir una resposta imprevisible i molt perillosa per part de Rússia». Així, una vegada més, els morats s’han distanciat de la posició del soci majoritari de la coalició. No obstant, i com ja ha anat passant, resulta improbable que portin el seu descontentament més enllà de les declaracions públiques.

«La pau naixerà negociant i desescalant i és aquí on hauríem de trobar Espanya. La pau és la condició de possibilitat i vosaltres ho sabeu molt bé», ha afirmat la ministra de Drets Socials. De moment, la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha guardat silenci, tot i que fonts del seu equip afirmen que comparteix una visió molt similar a la de Podem. A més, els morats tenen el suport d’ERC i EH Bildu, contraris a l’enviament dels Leopard.