Proposta al Parlament

Balcells proposa en plena vaga un pacte nacional per «blindar» el sistema de salut

El conseller insta els grups a debatre el model i el finançament per resoldre les carències que assenyala el personal mèdic

Balcells proposa en plena vaga un pacte nacional per «blindar» el sistema de salut

BERNAT VILARÓ / ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

En plena vaga de professionals sanitaris, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha fet una proposta al Parlament per abordar el «blindatge» del sistema de salut: un pacte nacional per abordar el model, el finançament i els principals reptes que té al davant. Balcells ha avançat a tots els grups que rebran la invitació formal per implicar-se en aquest debat just quan acabi la vaga convocada.

Notícies relacionades

La sessió de control al Govern està plenament marcada per la triple protesta de col·lectius essencials –sanitaris, personal educatiu i el sector del taxi–, a més de per la falta d’horitzó d’un acord per als pressupostos. Els grups han preguntat als respectius consellers sobre els motius que han fet que aquests sectors es mobilitzessin. El conseller de Salut ha respost a Junts i als comuns que «comparteix» el diagnòstic, però que una altra cosa és «el tractament» per resoldre les carències que assenyala el personal mèdic.

A més, ha assenyalat les retallades de l’última dècada com el principal origen del «malestar». «Deixem passar la vaga i asseguem-nos totes les forces polítiques», ha insistit Balcells, que ha defensat que s’ha trobat aquesta situació en els seus primers 100 dies al Govern, a la qual cosa els comuns han respost que tres dels quatre últims consellers del departament han sigut d’ERC.