Polèmica per l’avortament

La tensió s’eleva a Castella i Lleó: Mañueco es reserva el cessament de García-Gallardo si no esmena la seva «deslleialtat»

El president de la Junta s’atipa del seu vicepresident de Vox

La tensió s’eleva a Castella i Lleó: Mañueco es reserva el cessament de García-Gallardo si no esmena la seva «deslleialtat»

Raúl García / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«N’estem farts». La tensió entre el PP i Vox, els dos socis de la Junta de Castella i Lleó, es talla i la confiança entre el president, Alfonso Fernández Mañueco, i el seu vicepresident, Juan García-Gallardo, està «trencada», per la qual cosa el popular considera una actitud «deslleial» en la polèmica del protocol sobre les dones embarassades. Tot i que no contempla la convocatòria d’eleccions anticipades, la paciència de Mañueco s’ha esgotat i, fins i tot, es reserva cessar-lo si no corregeix la seva «deslleialtat», segons informa ‘El Confidencial’.

Fonts populars consultades per aquest diari ja remarquen que Gallardo mereix un «correctiu» i que la seva expulsió seria per «pura autodefensa» i no hauria de suposar la sortida de Vox de l’Executiu autonòmic.

Aquest descontentament també el descriu Paloma Esteban a ‘El Periódico de España’. La qüestió, més enllà de les implicacions nacionals, és que el president no amaga el seu afartament, per la qual cosa veu «ficades de pota» de Gallardo. I en el seu entorn, insisteixen: «Si continua forçant la màquina, ell sabrà. Li augurem poc futur dins del Govern».

Gallardo, assenyalat

L’assumpte no és de poca importància i, per això, totes les mirades es dirigeixen a Gallardo. Fins i tot Santiago Abascal va assegurar un dia després de l’anunci del vicepresident que «realment obligatori no hi havia res». En el PP mostren una certa sorpresa davant el que consideren «vaivens constants» de Gallardo.

Notícies relacionades

En tot cas, i davant l’enrenou generat, els populars no veuen viable que es trenqui la coalició autonòmica, ni tampoc hi ha a sobre de la taula un avanç electoral. Una altra cosa és la figura de Gallardo, que per al PP «ha quedat molt tocada». 

Malgrat els maldecaps que en diferents ocasions ha provocat Vox dins del PP castellanolleonès, en l’entorn de Mañueco s’esforcen per ressaltar que el Govern «funciona raonablement bé», i que si no fos pels «exabruptes» d’alguns dirigents i molt especialment del vicepresident (ja hi va haver una altra polèmica sobre la suposada «banalització del sexe», quan Gallardo va dir que «de vegades s’oblida que el final del sexe és la procreació», sempre dins de la seva agenda antiavortament) no hi hauria polèmiques tan profundes com aquestes.