Consell de Ministres

El Govern aprovarà un acord per declarar incompetent la Junta de Castella i Lleó quan actuï contra la llei de l’avortament

El Govern aprovarà un acord per declarar incompetent la Junta de Castella i Lleó quan actuï contra la llei de l’avortament
1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El Consell de Ministres aprovarà avui un acord pel qual es requereix incompetència al Consell de Govern de la Junta de Castella i Lleó en relació amb «actuacions que vulnerin o menyscabin la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, o el Reial decret 825/2010, de 25 de juny, de desenvolupament parcial de l’anterior». L’objectiu de l’Executiu és clar: demanar a la Junta de Mañueco que s’abstingui de fer res, perquè no té competències en això, segons remarquen fonts governamentals.

Notícies relacionades

Segons ha informat la secretària d’Estat de Comunicació, aquest requeriment d’incompetència a la Junta de Castella i Lleó «inclou aquelles actuacions constitutives de via de fet» que vulnerin o menyscabin els drets regulats a la Llei orgànica 2/2010, de 3 de març, i el Reial decret 1825/2010, de 25 de març, que la desenvolupa. La Junta té un termini d’un mes per contestar.

El Consell de Ministres adoptarà aquest acord dos dies després d’haver fet un requeriment oficial a la Conselleria de Sanitat de Castella i Lleó perquè s’abstingui d’aprovar o aplicar cap mesura que vulneri l’actual normativa respecte a la interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) després de l’anunci fet per l’Executiu autonòmic per adoptar mesures sobre l’avortament.