La Generalitat concedeix el tercer grau a Fèlix Millet per motius humanitaris

La Generalitat concedeix el tercer grau a Fèlix Millet per motius humanitaris
2
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament de Justícia ha concedit el tercer grau a l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet per raons humanitàries a causa dels seus problemes de salut dos anys i quatre mesos després que ingressés a Brians 1 per complir condemna per l’espoli de l’entitat cultural.

Segons han informat a Efe fonts judicials aquest dimecres, la junta de tractament de la presó va acordar a finals del mes passat concedir el tercer grau a Millet, de 86 anys, de manera que només ha d’acudir a la presó a dormir de dilluns a dijous, en aplicació de l’article 104.4, que permet flexibilitzar el règim penitenciari per motius «humanitaris» als reclusos que pateixin malalties greus.

La fiscalia encara està estudiant si recorrerà davant la justícia el règim obert concedit al saquejador confés del Palau per raons de salut que li ha sigut notificat, tot i que sense els informes mèdics que acreditarien les greus malalties que pateix Millet.

Per aquest motiu, el ministeri públic ha demanat a la conselleria que li faciliti els informes mèdics en els quals s’ha basat la junta de tractament per concedir el tercer grau al reclús, acordat pocs dies després que Gemma Ubasart prengués possessió com a consellera de Justícia després de la sortida de JxCat del Govern.

Fa pocs mesos, la jutge de Vigilància Penitenciària va denegar per segona vegada el règim obert a Fèlix Millet, que havia recorregut la seva classificació en segon grau adduint que pateix una malaltia «greu, irreversible i incurable».

El pres, que va ser condemnat a nou anys i vuit mesos de presó, està lluny de tornar al Palau de la Música els 23 milions d’euros que va ser condemnat a pagar i les multes fixades en sentència: fins ara, l’entitat ha recuperat només 12 dels 23 milions d’euros gràcies als béns embargats als processats.

A més, té dues causes obertes per haver ocultat a la justícia ingressos procedents de lloguers i per la desaparició de diversos objectes de valor del seu domicili, presumptament amb la intenció d’esquivar la seva obligació d’indemnitzar el Palau de la Música per l’espoli que va perpetrar durant dècades.

Precisament, el fet que Millet no hagi pagat la responsabilitat civil imposada en sentència és un dels factors que la jutge de Vigilància Penitenciària va tenir en compte per revocar-li el tercer grau que havia sol·licitat.

Notícies relacionades

Per la seva part, Jordi Montull, que va ser mà dreta de Millet i condemnat a set anys i mig pel saqueig, es manté en segon grau penitenciari des que a principis d’any la jutge de Vigilància li va revocar el règim obert que la Generalitat li va concedir al setembre del 2021.

Tots dos estan citats a declarar com a investigats la setmana vinent davant el jutge que indaga si van ocultar els ingressos que percebien per immobles llogats per no haver de pagar al Palau de la Música.