Canvis al Parlament

L’exconseller El Homrani deixa el seu escó i es reincorpora al sector privat

El diputat republicà mantindrà les seves funcions a la cúpula d’ERC

zentauroepp48274695 barcelona  22 05 2019     pol tica     chakir el homrani les190529153253

zentauroepp48274695 barcelona 22 05 2019 pol tica chakir el homrani les190529153253 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
EFE

El diputat d’ERC al Parlament i exconseller de Treball, Chakir el Homrani, ha deixat el seu escó aquest divendres ja que ha decidit reincorporar-se a «la seva anterior activitat professional en el món privat», si bé mantindrà les seves funcions a la cúpula d’ERC com a secretari de Política del Treball i Seguretat. Segons ha informat Esquerra en un comunicat, El Homrani ha registrat avui la seva renúncia formal a l’acta de diputat al Parlament català, tancant així la seva etapa com a electe.

El Homrani va estar al capdavant del Departament de Treball i Afers Socials entre 2018 i 2021, durant l’Executiu de coalició JxCat-ERC presidit per Quim Torra, quan es va convertir en la primera persona d’origen marroquí que formava part d’un Govern de la Generalitat.

En aquest càrrec va haver d’afrontar l’inici de la pandèmia de coronavirus i reptes com la implantació del teletreball a Catalunya o la gestió de les residències geriàtriques, un aspecte pel qual va fer autocrítica i va demanar disculpes, com també pel caos de les ajudes a autònoms per part de la Generalitat, que li va valer demandes de dimissió per part de diversos grups parlamentaris.

Lleis de ‘desconnexió’

Nascut a Granollers (Barcelona) el 1979, sociòleg i militant d’ERC des del 2004 i fill d’immigrants marroquins, als 23 anys va ser nomenat secretari d’organització d’Avalot, la branca juvenil d’UGT de Catalunya, i entre 2007 i 2011 va actuar com a portaveu nacional d’aquesta organització.

Es va estrenar per primera vegada al Parlament el 2015, quan va formar part de la llista de Junts pel Sí, a proposta d’ERC, i va ser un dels redactors de la llei de la renda garantida de ciutadania i de la ponència que es va crear per tramitar la llei integral de protecció social catalana, una de les anomenades lleis de «desconnexió» de l’Estat. També ha sigut regidor a Granollers.

Notícies relacionades

En tot cas, tot i que ara deixi la Cambra catalana, El Homrani mantindrà les seves funcions orgàniques en l’executiva d’ERC com a secretari de Política del Treball i Seguretat.

La seva renúncia com a diputat se suma a la que va anunciar Ernest Maragall per centrar-se en la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona. El grup parlamentari d’ERC en els pròxims dies reconfigurarà el seu grup i explicarà els seus relleus com diputats, com també en les representacions i presidències de comissió que ocupaven.