Declaracions de la presidenta de Junts

Borràs celebra la possible reducció de condemnes per la supressió de la sedició

Continua criticant la reforma del Codi Penal, però deixa en mans dels ex presos acollir-s’hi

Manté la «confiança màxima» en Francesc de Dalmases tant a nivell polític com personal

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha afirmat, en relació amb la reducció de condemnes a líders independentistes per la supressió del delicte de sedició, que «tot el que vagi dirigit a reduir o combatre o eliminar una injustícia comesa als nostres representants legítims serà una decisió que celebraré, perquè són situacions absolutament injustes».

En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Borràs ha mantingut el rebuig de la supressió del delicte de sedició en el Codi Penal, perquè «no acceptarem que el que vam fer l’1-O pugui ser considerat un delicte» i perquè la reforma «estava feta amb una voluntat d’extradir el president Puigdemont». Dit això, ha admès, en relació amb la decisió dels ex presos majoritàriament de demanar la reducció de condemna quan entri en vigor la reforma penal, que «seran els que han estat presos i condemnats que, amb els seus advocats, donin a conèixer si demanaran o no» aquesta reducció de la condemna.

«Confiança màxima» en Dalmases

Notícies relacionades

Borràs ha mostrat, d’altra banda, la seva «confiança màxima» tant a nivell personal com polític en el diputat i exvicepresident de Junts, Francesc de Dalmases, que va deixar el seu càrrec en el partit i els seus càrrecs al Parlament –manté l’escó– per haver intimidat una periodista de TV-3, i sobre el qual pesen acusacions de tracte humiliant. Borràs ha fet una fèrria defensa de Dalmases: «No hem tingut constància del que diu la consellera» de feminismes, que va admetre haver rebut queixes d’altres dones respecte a Dalmases. La presidenta de Junts ha afirmat que el cas Dalmases és «una situació molt dolorosa» i ha rebutjat continuar abordant la qüestió: «Com a presidenta de Junts no reobriré aquest tema».

Borràs, d’altra banda, ha eludit valorar la possibilitat de tornar a presentar-se com a candidata de Junts a les eleccions catalanes i ha afirmat que si Jordi Turull, president de la formació, es beneficia de la reforma penal i vol ser candidat, seran les bases del partit les que decidiran.