Negociacions per a una candidatura conjunta a Barcelona

El PDECat es resisteix a ocupar un paper secundari a la llista de Trias

«Estem vius, tenim resiliència i drets electorals», ha apuntat Marc Solsona

L’aliança amb Junts continua sense tancar-se

zentauroepp53968734 barcelona 02 07 2020 politica entrevista con el portavoz del200702204302

zentauroepp53968734 barcelona 02 07 2020 politica entrevista con el portavoz del200702204302 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El PDECat, el partit hereu de Convergència, reclama al candidat a Barcelona de Junts –partit que es va esqueixar de la postconvergència–, Xavier Trias, una coalició per presentar-se «entre iguals» als comicis del maig. El portaveu del PDECat, Marc Solsona, ha assegurat que no renunciarà als drets electorals per ocupar un lloc simbòlic a la llista electoral de l’exalcalde.

En una roda de premsa, Solsona ha mirat de remarcar el paper del seu partit, malgrat que ja no disposa de representació al Parlament. «Estem vius, tenim capacitat de resiliència i drets electorals», ha proclamat el portaveu del partit i alcalde de Mollerussa, que ha fixat el mes de gener com a termini per assolir o no un acord.

Notícies relacionades

Sobre la taula, quatre escenaris, i cap passa perquè el PDECat ocupi un lloc simbòlic a la candidatura de Trias i prescindeixi dels drets electorals –els que donen dret a espais gratuïts de propaganda electoral gràcies als resultats obtinguts a les eleccions anteriors. «Reclamem respecte, aportem una tradició política que fa possible tenir drets electorals, som un actor més, entre iguals podem parlar, no som menys que ningú per haver de renunciar a només ser en un lloc simbòlic a la llista del candidat Trias», ha advertit.

Objectiu, 300 llistes

Solsona ha explicat que sota el paraigua d’Ara Catalunya, el seu partit està tancant candidatures amb representants del Partit Nacionalista Català, Convergents i Centrem, entre d’altres. L’objectiu és arribar a les 300 llistes i de moment s’han obtingut 170 candidatures municipals a ciutats com Vic, Manresa, Lleida, Girona, Sabadell, Reus, Amposta, Cambrils, Lloret, Calella i Mollerussa.