Àpat cordial

Colau i Trias comparteixen dinar a quatre mesos de les municipals a Barcelona

  • L’alcaldessa i el seu antecessor i candidat de Junts difonen la trobada que han mantingut en un restaurant per parlar sobre la ciutat abans de la campanya electoral

Colau i Trias comparteixen dinar a quatre mesos de les municipals a Barcelona

JUNTS

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A tot just quatre mesos de les eleccions, Ada Colau i Xavier Trias han dinat junts abans de llançar-se a la disputada campanya electoral pel comandament a l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa i el seu antecessor han compartit estovalles aquest migdia per conversar sobre la ciutat en un restaurant del districte de l’Eixample, el Racó d’en Cesc. Colau ha recollit així el guant a l’alcaldable de Junts, que va emplaçar al desembre la líder dels comuns i candidata per tercera vegada a revalidar el càrrec a citar-se en un àpat amb ell per abordar la situació de la ciutat.

Junts ha difós imatges de la trobada entre els dos dirigents aquest dilluns. La formació independentista ha explicat que la cordialitat ha presidit el dinar, al marge de les «clares diferències» que, segons el partit, Trias i Colau han constatat que els allunyen. Junts ha explicat que tots dos alcaldables han fet vots per mantenir «una relació de diàleg i respecte personal». També han desitjat que a la pròxima campanya electoral prioritzi «un debat constructiu on la ciutat i el seu futur siguin protagonistes».

Notícies relacionades

Colau i Trias tornaran a competir en les eleccions municipals, igual que el 2015, quan el nacionalista estava al capdavant del consistori i l’exactivista antidesnonaments era una aspirant neòfita en política. L’alcaldable de Junts es postula ara com l’alternativa que pretén unir el descontentament amb la líder dels comuns.

Tot i que no vaticinen un daltabaix per a Barcelona en Comú, les últimes enquestes publicades no auguren que Colau venci el pròxim maig. En aquest escenari, a l’alcaldessa li interessa que els comicis s’interpretin com un plebiscit sobre la seva figura. L’oposició frontal que Trias vol representar contribueix més a la polarització que els altres dos pretendents amb opcions reals de prendre l’alcaldia, el socialista Jaume Collboni (soci de govern de Colau) i el republicà Ernest Maragall (crossa habitual del bipartit per aprovar els Pressupostos).