Carta a la militància

Illa assegura que el PSC negocia els Pressupostos «amb serietat» i rebutja els «cop de volant»

El líder socialista posa en valor els alcaldables del partit per haver treballat «moltes vegades sense l’ajuda de la Generalitat»

Illa assegura que el PSC negocia els Pressupostos «amb serietat» i rebutja els «cop de volant»

SARA ESCALERA / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PSC, Salvador Illa, ha enviat aquest divendres una carta a la militància en la qual erigeix el partit com la clau del futur a Catalunya per avançar cap al progrés. En la missiva, el dirigent socialista assegura que la formació s’enfronta a un futur en el qual jugarà «un paper molt important, clau», a causa del multicicle electoral i dels reptes pendents en matèria socioeconòmica, sent «la força tranquil·la que camina amb determinació per fer que Catalunya avanci».

Per aconseguir-ho, entren en joc els Pressupostos: «El PSC treballa amb serietat perquè Catalunya tingui bons pressupostos, que generin prosperitat econòmica i protegeixin les persones. Amb papers, amb números, amb mètode. No a sotracs ni a cops de volant», inquireix, en una al·lusió velada al transcurs de la negociació amb el Govern, marcada en aquesta recta final pels recels.

L’Executiu manté que ja han lligat el destí de 5.386 milions d’euros a l’haver assumit el 87% dels punts que va posar sobre la taula el partit de Salvador Illa, unes 147 propostes en l’àmbit de la salut, l’energia, els drets socials, la indústria, el coneixement, l’educació, la gestió de l’aigua i la mobilitat. Però els socialistes insisteixen que queden aspectes de pes per tancar que poden obstaculitzar l’acord final. Encara més després que la Generalitat xifrés els avenços en la negociació, una actitud que el PSC considera una «deslleialtat».

El paper dels alcaldes

El missatge d’Illa se centra especialment en els alcaldes davant les pròximes eleccions del 28 de maig i els agraeix que hagin fet «que Catalunya no deixi de funcionar en moments de dificultat», construint «de vegades a contracorrent i moltes vegades sense l’ajuda de la Generalitat, en algun cas amb l’hostilitat del Govern».

«Davant el soroll excessiu, els nostres alcaldes i regidors han sigut i són els principals artífexs de la política ordenada i centrada en ser útil a la ciutadania», rebla el dirigent socialista, que remarca la «gran complexitat» de l’escenari desencadenat per la guerra a Ucraïna i situa el repte de posar fre als estralls de la invasió russa.

Notícies relacionades

«Catalunya té una enorme capacitat de resistència», apunta Illa, i continua la carta posant en valor les empreses, el teixit industrial, l’acadèmia, la cultura, l’associacionisme i el món municipal. «Són forts i s’han rebel·lat contra la inèrcia i han dit prou a la paràlisi», afegeix.

Illa inquireix que el seu partit treballa per una «Espanya plural, diversa, moderna, progressista, federal» des del diàleg amb tots, «no només amb una part», i connectant Catalunya, Espanya i Europa. «Juntos farem que Catalunya miri al futur amb ambició i que tornem a ser notícia pels nostres èxits i pel merescut prestigi que de vegades s’ha oblidat que els catalans som gent que fem les coses ben fetes i amb seny», insisteix als militants.