La negociació dels comptes de la Generalitat

El Govern confia tancar en una setmana el pacte dels Pressupostos amb el PSC

La nova cita negociadora acaba sense acord entre les parts

El Govern confia tancar en una setmana el pacte dels Pressupostos amb el PSC
1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Segueix l’esgrima entre el Govern d’ERC i el PSC sobre els Pressupostos per a aquest any. Mentre a primera hora del matí la titular d’Economia, Natàlia Mas, afirmava que les converses estan molt avançades i hi pot haver un pacte «la setmana que ve», la cita negociadora d’aquest dijous s’ha acabat sense acord, encara.

«Si hi ha voluntat política no hi ha d’haver impediments [per a l’acord]», ha assegurat a Catalunya Ràdio la consellera, que participa en les negociacions amb els socialistes catalans. Mas ha argumentat que fa algunes setmanes el PSC va exposar una sèrie de demandes per als Pressupostos i que el 87% ja formen part del document treballat amb aquest grup, i ha afegit que tot això es concreta en 147 punts per uns 5.300 milions d’impacte pressupostari. Unes xifres i percentatges que el PSC ha qüestionat i ha considerat una mala praxi perquè no són fruit d’una decisió conjunta. Aquest malestar va ser traslladat pels negociadors socialistes al Govern dimecres passat.

Notícies relacionades

Aquest dijous hi ha hagut dues trobades. Una de contingut més polític i una altra de caràcter tècnic referida a la fiscalitat i el sostre de despesa. En totes dues no s’ha pogut tancar encara un pacte i les converses seguiran durant els pròxims dies i es podria habilitar el cap de setmana per mantenir-les. El Govern i el PSC ja han celebrat 17 trobades. Natàlia Mas ha tornat a insistir que els grans projectes que el PSC pretén que el Govern accepti –el quart cinturó viari al Vallès, el complex d’oci Hard Rock al Camp de Tarragona i l’ampliació de l’aeroport del Prat– han de quedar al marge de la negociació estricta d’ingressos i despeses per aquest exercici.

Quant a les converses amb Junts, la consellera ha explicat que hi ha un acord en una cinquantena de punts i que l’Executiu català està pendent que el seu exsoci de govern «concreti» una pròxima reunió, si bé ha deixat clar que segueixen «absolutament disponibles» per continuar parlant amb aquest grup.