Negociació econòmica

El Govern pressiona el PSC i Junts per tancar ja el pacte per als Pressupostos

La portaveu assegura que l’acord amb els dos partits està gairebé lligat i que portaran els Comptes al Consell Executiu en els pròximes dies si es produeix una dilació per «motius partidistes»

Aragonès treu de la negociació pressupostària els grans projectes i blinda l’acció exterior de la Generalitat

El Govern pressiona el PSC i Junts per tancar ja el pacte per als Pressupostos

RUBÉN MORENO / GOVERN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

O l’acord de Pressupostos es tanca «en els pròxims dies» amb el PSC i amb Junts –o amb un dels dos– o el Govern aprovarà igualment els Pressupostos sense esperar-los i n’iniciarà la tramitació parlamentària. Es és el missatge que ha llançat l’executiu català als seus potencials socis, amb els quals ha dit que està «a les portes» de segellar un pacte i que només objectius partidistes podria explicar una demora que no té «cap justificació real». Amb els socialistes, ha precisat la portaveu, Patrícia Plaja, ja hi ha 147 propostes pactades, mentre que amb els postconvergents n’hi ha més de 50.

Tot i que el Govern ha insistit que és factible l’acord a quatre bandes i que no hi ha cap incompatibilitat que ho impedeixi, el cert és que l’Executiu deixa fora de l’entesa qüestions que el PSC continua assenyalant com a crucials. Per exemple, els grans projectes com el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el quart cinturó. Plaja ha aclarit que aquestes tres peticions es descarten definitivament de la interlocució pels Comptes. També rebutgen altres exigències que manté Salvador Illa, com frenar l’expansió de les delegacions de la Generalitat a l’exterior. Aquesta iniciativa, ha remarcat la portaveu, és «irrenunciable» i «imprescindible».