Missatge de la Corona

Aplaudiments del PSOE i del PP al discurs del Rei i a la defensa de les institucions

Aplaudiments del PSOE i del PP al discurs del Rei i a la defensa de les institucions

Andres BALLESTEROS / POOL / AFP\EFE VÍDEO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El discurs del rei Felip VI d’aquesta Nit de Nadal ha suscitat l’unànime aplaudiment dels partits polítics estatals pel seu èmfasi d’enfortir les institucions que cadascú ha interpretat a la seva manera.

Per al PSOE, el missatge de Nadal del Rei demostra que el cap de l’Estat és «conscient dels desafiaments del país» i que Espanya només pot avançar des de la unitat, el respecte a la Constitució i la integritat de les institucions. «El missatge del rei Felip VI demostra que tenim un cap d’Estat conscient dels desafiaments del país, europeista i sabedor que només des de la unitat, el respecte a la Constitució i la integritat de les institucions en temps difícils, Espanya pot avançar», ha publicat el PSOE a Twitter.

El PP, en canvi, a través del seu líder, Alberto Núñez Feijoo, ha fet un resum conciliador sobre el «gran discurs» del monarca.

 «Compartim el gran discurs del Rei en defensa de la Constitució, el llegat de la Transició i la fortalesa de les institucions davant els desafiaments que enfrontem», ha escrit. «Confiem en Espanya i en el futur que podem construir units», ha afegit a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

En aquesta línia s’ha expressat la secretària general del Partit Popular, Cuca Gamarra, que ha recalcat que «el rei Felip VI ens mostra el camí per millorar el nostre avenir com a nació». «Encertades crides a la concòrdia, els valors constitucionals i a l’interès general per enfortir les nostres institucions. Una vegada més, ha sabut prendre el pols al país en moment difícils», ha ressaltat.

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha destacat aquest dissabte que el rei Felip VI «ha pronunciat un discurs a l’altura de la gravetat del moment que viu Espanya» i ha afegit que «ha encertat enormement» amb la seva proposta de solució.

Notícies relacionades

«El cap de l’Estat ha pronunciat un discurs a l’altura de la gravetat del moment que viu Espanya i ha encertat enormement a l’indicar les solucions: unitat, convivència i unes institucions fortes», ha redactat Arrimadas en un missatge al seu compte a la xarxa social Twitter. «Allà estarem els liberals, sempre en defensa de la nostra democràcia», ha afegit.

El líder de Més País, Íñigo Errejón, en canvi, s’ha mostrat crític aquest dissabte amb el Rei i ha dit que parlar de «polarització» davant el «segrest de les institucions» suposa «triar». «Anomenar polarització al segrest de les institucions és triar», ha dit en un breu missatge al seu compte a la xarxa social Twitter, dos dies després de dir que no esperava «res» del discurs pel que fa al «xoc institucional».