Cas Bárcenas

Interior aprova la semillibertat per a Bárcenas

Bárcenas: La caixa b és la del PP, no és de Bárcenas.

Bárcenas: La caixa b és la del PP, no és de Bárcenas.

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El Ministeri de l’Interior ha acordat aplicar a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, l’article 100.2 del Reglament Penitenciari, que recull la possibilitat de la flexibilització del règim de vida penitenciari per passar a una situació de semillibertat, han informat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

Segons ha avançat ‘El País’, la decisió s’ha adoptat quan Bárcenas ha realitzat ja gran part del programa de reinserció de delinqüents econòmics, conegut per les sigles PIDECO, que la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, dependent d’Interior, va posar en marxa el gener del 2020.

Bárcenas, classificat en segon grau o règim ordinari, ha disfrutat de diversos permisos penitenciaris des que va ingressar a la presó madrilenya de Soto del Real per complir la condemna de 29 anys i un mes per la primera època del cas Gürtel.

Notícies relacionades

La mesura, que pot ser recorreguda per la Fiscalia, li permetrà abandonar la presó per complir la resta de la seva condemna en un Centre d’Inserció Social.

Bárcenas va ingressar en presó preventiva a mitjans del 2013 i la va abandonar sota fiança el 22 de gener del 2015. Després de la sentència de Gürtel, va tornar a la presó el maig del 2018. El tribunal va establir que el temps màxim de compliment seria 12 anys, que es correspon amb el triple de la pena més alta imposada, en aquest cas, la de blanqueig de capitals i contra la Hisenda Pública.