Corrupció.cat

El sindicat majoritari dels Mossos estudia denunciar Madí per acusar de prevaricació el cos policial

L’exassessor de CDC assenyala l’excap de la Divisió d’Investigació Criminal Toni Rodríguez de seguir les dinàmiques de les clavegueres de l’Estat a l’investigar-lo

El sindicat majoritari dels Mossos estudia denunciar Madí per acusar de prevaricació el cos policial

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra està analitzant la possibilitat d’emprendre accions legals contra David Madí, exdirigent de CDC i mà dreta de l’expresident Artur Mas, per les declaracions que va fer dimecres passat a les quals va acusar els agents que l’han investigat de «prevaricar» elaborant informes contra ell que després, segons diu, es van filtrar als mitjans de comunicació.

En una entrevista a ‘El món a RAC-1’, l’exsecretari de Comunicació de Convergència Democràtica va atribuir els informes policials que l’acusen de mediar en el presumpte finançament il·legal de Convergència a l’excap de la Divisió d’Investigació Criminal Toni Rodríguez, a qui va acusar, junt amb altres membres del cos policial, de seguir les dinàmiques de les clavegueres de l’Estat. 

El Sindicat d’Inspectors i Intendents del Cos de Mossos d’Esquadra (SICME) considera un «atac gratuït» contra Rodríguez i l’equip d’investigació del cos, pel qual esperen una resposta «contundent» del mateix cos i valoren iniciar accions legals contra Madí, segons han explicat a ‘El món a RAC-1’. Des del sindicat diuen que estan «farts de les faltes de respecte envers els comandaments del cos i envers la institució».

Carta de Rodríguez

Notícies relacionades

Des del mateix sindicat s’explica que Toni Rodríguez els va enviar una carta divendres passat a la qual lamentava que no haguessin sortit a defensar-lo públicament i a la qual assegura que la direcció general de la policia li ha ofert assessorament jurídic. Un gest que li sembla del tot insuficient, ja que considera que la denúncia no l’hauria de presentar ell a títol individual, sinó el cos policial. 

En aquest sentit, Rodríguez destaca que les declaracions de Madí suposen un atac al prestigi dels Mossos, sense que hi hagi hagut una condemna pública malgrat la gravetat del fets. El comandament destaca que, si la Conselleria d’Interior no denuncia, es plantejarà emprendre accions legals de manera particular.