Junts

Turull exigeix a ERC «menys retrets i més humilitat» per negociar els Pressupostos

  • El secretari general de Junts acusa els republicans de «deixar per al final els grups parlamentaris més grans»

Turull exigeix a ERC «menys retrets i més humilitat» per negociar els Pressupostos

David Zorrakino / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat a ERC «més voluntat de negociació, menys retrets i més humilitat» a l’hora de negociar els Pressupostos de la Generalitat per al 2023. Ho ha dit aquest diumenge en declaracions als periodistes a Vilafranca del Penedès (Barcelona) després d’assistir a la Fira del Gall, en què també ha demanat a ERC que no busqui «estrictament l’adhesió» dels partits als seus Pressupostos, sinó que es disposi a negociar-los.

En aquesta línia, ha assegurat que si ERC vol «l’adhesió als Pressupostos no la tindran», però assegura que des de Junts estan disposats a seure a negociar sense retrets i sense acusacions que no se sustenten en res, segons ha dit. Turull ha afirmat que el sorprèn «aquesta estratègia que té ERC de negociar a base de retrets, a base de negociar amb els grups més petits i deixar per al final els grups parlamentaris més grans.»

Ha recalcat que el seu partit mai ha posat «ni una excusa per retardar qualsevol reunió que hagi volgut tenir ERC» sobre els comptes, malgrat que les ha fet sense la documentació que Junts havia demanat, ha lamentat Turull. D’aquesta manera, ha assegurat que no toleraran que se’ls acusi de moure’s «per interessos de partit o de tenir una estratègia dilatòria» per retardar l’aprovació dels Pressupostos.

Retrets al PSOE pel TC

Notícies relacionades

El secretari general de Junts també s’ha referit al xoc que el Govern central té actualment amb el PP per la reforma del poder judicial. Turull ha afirmat que el Tribunal Constitucional és un òrgan que des que va començar el procés «decora jurídicament decisions i consignes polítiques», per la qual cosa s’ha mostrat sorprès que partits que abans aplaudien aquesta manera d’actuar «ara se’n lamentin».

Turull ha assegurat que sigui quina sigui la decisió que demà adopti el Tribunal Constitucional sobre la reforma del Codi Penal «a Catalunya no ens sorprendrà» perquè, ha dit, «veient la dinàmica del TC nosaltres venim bastant entrenats». «Demà el Tribunal Constitucional pot decidir qualsevol barbaritat, que a nosaltres no ens sorprendrà», ha assegurat Turull, que no obstant ha reconegut que el que sí que el sorprèn és que «algunes forces que han recolzat aquesta manera d’actuar del TC, com el PSOE o Unides Podem, ara se’n lamentin».