Reforma del Codi Penal

Junts considera que la reforma de la malversació del Govern busca «blanquejar la repressió»

El secretari general, Jordi Turull, considera que la proposta del PSOE i de Podem «falca» la definició que va fer el PP d’aquest delicte

Junts considera que la reforma de la malversació del Govern busca «blanquejar la repressió»

Guillem Roset / ACN

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat aquest diumenge que la reforma del delicte de malversació que pretén impulsar el Govern busca «maquillar i blanquejar la repressió de l’independentisme». El seu partit també ha presentat esmena per desfer la modificació que va fer el PP l’any 2015 per castigar la consulta del 9-N, però entén que la que plantegen el PSOE i Podem «encara falca més la reforma que va fer el PP justament per perseguir l’independentisme».

Segons Junts, el PSOE parteix en tot moment de la lògica que «en l’1-O va ser delicte tot el que es va fer», i creu que és un marc mental on els partits independentistes no poden entrar, tota una referència a ERC, que després de proposar una esmena perquè la malversació no sigui aplicable a l’organització del referèndum manté negociacions amb la Moncloa. «¿És malgastar diners fer el que t’has compromès amb els ciutadans que t’han votat?», ha plantejat Turull, i ha dit que les esmenes presentades pel seu grup pretenen aconseguir que no hi hagi anys de presó per ser lleial al mandat dels catalans, ha dit textualment.

Notícies relacionades

Turull ha criticat la cúpula judicial de l’Estat, assegurant que no «se li pot deixar ni un centímetre de marge de maniobra per la seva arbitrarietat, perquè ja s’han vist els cops amagats que tenen». Ha insistit que les reformes tant del delicte de malversació com de la sedició suposen «posar una alfombra vermella perquè la cúpula judicial pugui actuar contra l’independentisme com li doni la gana».

Davant aquesta situació, el secretari general de Junts ha apel·lat una vegada més a la unió de les forces independentistes catalanes, «no per jugar a veure quin és el nivell de maquillatge de la repressió, sinó quin és el nivell d’eliminació de la repressió i la confrontació amb l’Estat». En resposta a les declaracions d’aquest diumenge del líder d’ERC, Oriol Junqueras, a Catalunya Ràdio, en les quals també ha demanat unitat, Turull ha dit que «la unitat dels partits independentistes ha de ser perquè al conjunt dels ciutadans de Catalunya no se’ls dissuadeixi d’exercir drets i llibertats fonamentals». I ha puntualitzat que la unió dels partits «ha de ser perquè no hi hagi elements de repressió cap al que és el gran actiu de l’independentisme: la mobilització».