Relació entre governs

Pere Aragonès recorda a Pedro Sánchez que la taula de diàleg ha d’abordar ara el referèndum

El president recepta «una mica de calma» a Salvador Illa, que va dir que «Catalunya no tindrà referèndum»

Pere Aragonès recorda a Pedro Sánchez que la taula de diàleg ha d’abordar ara el referèndum
1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot just 12 hores després que el Congrés aprovés, entre grans tensions, la modificació del Codi Penal que canvia la tipificació dels delictes de sedició i malversació, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha sortit aquest divendres al pas de les declaracions de Pedro Sánchez, dijous, en què va asseverar que el procés s’havia «acabat». El president va assenyalar que, després de superar la desjudicialització ara era el moment d’abordar «la qüestió de fons». És a dir, el referèndum d’autodeterminació.

Notícies relacionades

«La nostra posició és que la taula de diàleg ha de servir per solucionar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Hem passat per una primera fase, molt important, com ha sigut intentar revertir tota l’arquitectura repressiva que, el 2015, va dissenyar el PP», va assenyalar el republicà, en una entrevista a la cadena SER. Segons la seva opinió, «quan de manera sostinguda gran part de la població sosté una reivindicació política, cal donar-hi una solució política», va assenyalar, abans de reiterar que el següent pas seria que cada part exposés quina proposta té per superar aquest conflicte».

«El que no pot pretendre Sánchez és que jo renunciï als meus legítims postulats polítics», va dir Aragonès, que, també, va reclamar al líder del PSC, Salvador Illa que «sigui respectuós». L’exministre de Sanitat va asseverar dijous que «Catalunya no tindrà un referèndum d’autodeterminació» i va demanar «coratge i valentia als partits independentistes perquè diguin la veritat». «No hi ha posicions absolutes, una mica de calma», va sentenciar Aragonès.