Reforma Codi Penal

Junqueras diu que «la situació dels exiliats és injusta»

Assegura que ERC farà tot el que estigui a les seves mans per rebaixar les penes per malversació en la reforma del Codi Penal

Junqueras diu que «la situació dels exiliats és injusta»
2
Es llegeix en minuts

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que el seu partit treballarà amb les esmenes a la modificació del delicte de malversació per «posar justícia on no hi ha justícia, i la situació dels exiliats és tremendament injusta», i ha dit a les forces que ha denominat independentistes i progressistes a treballar junts en aquesta qüestió per avançar.

Ho ha dit aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio quan se li ha preguntat per un nou tipus de malversació que baixaria la pena de presó a 4 anys després que ERC proposés una pena d’entre 6 mesos i 3 anys de presó als qui malversin diners públics però sense ànim de lucre personal.

Ha afegit que des d’ERC faran tot el que estigui a les seves mans per rebaixar les penes, tot i que ha recalcat que han de «ser conscients que sempre hi ha un marc interpretatiu per almenys una part del poder judicial».

Independència

«Allà on arribem no serà un punt final; serà una coma o un punt i a part», ha reivindicat Junqueras, que ha defensat que el seu partit continuarà treballant per la independència.

Ha assegurat que l’independentisme «forma part d’un marc molt més ampli» i que, per tant, és necessari teixir complicitats amb la comunitat internacional per construir el que ha denominat una gran aliança democràtica.

Sobre si confia que el PSOE accepti les esmenes del seu partit després que ERC hagi facilitat aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat en el Congrés, ha dit que les dues qüestions no estan relacionades i que els comptes són «un dels molts tràmits parlamentaris que es fan cada dia» i que són necessaris perquè inclouen 900 milions per a Catalunya.

Reafirma la seva voluntat d’assumir responsabilitats

Pel que fa a la seva possible candidatura en unes eleccions, ha respost que la seva situació personal ara és «absolutament irrellevant amb la situació general del país», tot i que ha reafirmat la seva voluntat d’ajudar i assumir responsabilitats, com ha fet sempre, ha dit textualment.

Notícies relacionades

I respecte a si el Govern pactarà els comptes catalans amb el PSC, Junqueras ha recalcat que el projecte pressupostari compta amb el suport de sindicats, empresaris i tercer sector, i ha afegit: «¿Qui són els que s’hi oposen? ¿Els que posen pals a les rodes?».

«Els demanaria que deixin d’actuar en funció d’interessos molt particulars, que s’oblidin de defensar aquests interessos i que es posin a treballar al servei de la ciutadania», ha asseverat.