Bloqueig institucional

El PSOE demana a Feijóo que deixi l’actitud «antisistema» i negociï renovació CGPJ

La portaveu del PSOE s’empara amb les xifres econòmiques per afirmar que, malgrat els missatges catastrofistes del PP, «Espanya avança»

El PSOE demana a Feijóo que deixi l’actitud «antisistema» i negociï renovació CGPJ
1
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu del PSOE al Congrés, Eva Granados, ha demanat al president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que abandoni la seva actitud «antisistema» i «anticonstitucional» i s’assegui a la taula per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), quan es compleixen, just aquest diumenge, quatre anys de bloqueig de la seva renovació. En un acte a Sant Andreu de la Barca, Granados ha dit que «Feijóo ha de complir la Constitució» i ha denunciat que el PP és «un partit anticonstitucional quan no vol renovar els òrgans importants, constitucionals, del nostre país i atempta directament contra la sobirania popular».

Per això, ha fet una crida al dirigent popular perquè «abandoni l’antisistema, abandoni aquesta actitud anticonstitucional i que s’assegui a la taula per poder portar als òrgans constitucionals el que la sobirania popular ha volgut». Granados ha lamentat l’actitud del PP «del no a tot», que «en comptes de contribuir a l’interès i al benestar general es dedica a boicotejar totes i cada una de les reformes que milloren la vida de la gent».

Notícies relacionades

Davant d’això, segons Granados, hi ha la feina del Govern de Pedro Sánchez «que, davant la polarització i la fragmentació política, s’assegui a la taula i negociï acords» tant amb els agents socials i econòmics com amb altres formacions polítiques, i ha posat com a exemple el pacte assolit per aprovar els pressupostos de l’Estat.

La portaveu del PSOE al Senat ha dit a Feijóo que «Espanya ni s’enfonsa ni es trenca», sinó que està avançant «malgrat el soroll de la dreta, malgrat les distorsions i les ganes d’enfangar el debat polític». Ha explicat que Espanya és el país de la zona euro on més creix l’economia i on més baixa la inflació. «Al novembre s’ha creat més ocupació que els novembres dels últims 15 anys i això no ho tapa ni Ayuso ni Feijóo per moltes declaracions, moltes notícies falses i moltes frases altisonants que estiguin dient», ha afegit.