Investigació

Espanya descarta explosius en el paquet sospitós enviat a l’Ambaixada d’Ucraïna a Madrid

Interior informa que el remitent és de fora del país i no descarta que aquest enviament estigui vinculat a altres «cartes ensangonades»

Espanya descarta explosius en el paquet sospitós enviat a l’Ambaixada d’Ucraïna a Madrid

UKR Embassy

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El Ministeri de l’Interior ha descartat definitivament la presència d’explosius en el paquet sospitós detectat a l’entrada postal de l’ambaixada d’Ucraïna a Madrid. La legació diplomàtica ha avisat la Policia i aquesta, passades les 14 hores, ha enviat els tècnics en desactivació d’explosius (TEDAX), que han acordonat l’edifici i el seu jardí, prèviament desallotjats pels agents de la patrulla permanent que dona seguretat a aquesta seu, en una zona residencial del nord Madrid en la qual tenen domicili altres ambaixades. 

El paquet conté restes animals, coincideixen fonts diplomàtiques i fonts policials. Interior ha informat que el remitent és de fora d’Espanya, i no descarten que aquest enviament estigui vinculat a altres «cartes ensangonades» que han rebut altres legacions ucraïneses a Europa. 

Notícies relacionades

La policia espanyola analitza encara el contingut i característiques del sobre, tenyit de vermell com altres enviaments de les mateixes característiques. 

Segons recompte del Ministeri d’Afers Estrangers d’Ucraïna, les ambaixades d’aquest país a Hongria, Polònia, Itàlia i Croàcia han rebut també cartes amb vísceres d’animals, així com els consolats ucraïnesos a Nàpols, Brno i Cracòvia.