Investigació

La policia compara les cartes bomba amb altres escrits amb amenaces rebuts pel Govern pel seu suport a Ucraïna

N’analitza la lletra i hi busca empremtes o l’ADN per si l’autor dels últims atacs ha enviat altres missives amb insults des que va començar la guerra

La policia compara les cartes bomba amb altres escrits amb amenaces rebuts pel Govern pel seu suport a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La policia analitza diverses cartes crítiques, algunes fins i tot en to amenaçador, que ha rebut el Govern per les seves mesures de suport a Ucraïna des que va començar la guerra. Segons ha pogut saber Caso Abierto, el canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica, algunes d’aquestes missives són manuscrites, de manera que els investigadors compararan la lletra d’aquests textos amb la dels sis paquets rebuts aquesta setmana per si l’autor d’aquests últims atacs ha enviat altres cartes amb amenaces escrites abans.

A més, la Policia Científica està tractant de recuperar empremtes dactilars i l’ADN dels sobres, els de l’última missiva i els anteriors, cosa que no es va aconseguir en l’última onada d’enviaments amenaçadors –aquell cop van ser sobres amb bales– al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; al llavors vicepresident Pablo Iglesias; a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i a la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, durant la primavera del 2021.

Correus inexistents

Quant als últims enviaments, la policia creu que es tracta d’un mateix autor, que només va escriure el nom dels destinataris i diversos correus electrònics com a remitents. La policia ja ha comprovat que es tracta d’adreces inexistents. D’alta banda, sembla que totes les cartes es van enviar des de territori espanyol.

Notícies relacionades

Com va avançar Caso Abierto, les primeres sis cartes enviades: al president del Govern, Pedro Sánchez; a la ministra de Defensa, Margarita Robles; a l’ambaixada dels Estats Units; a l’ambaixada d’Ucraïna a Madrid; al centre de satèl·lits de la base de Torrejón de Ardoz, i a l’empresa d’armament Instalaza, de Saragossa, contenien pólvora i petites quantitats de metralla, segons les primeres dades obtingudes pels investigadors.

Un setè paquet sospitós va ser identificat aquest dijous a la tarda al Quarter General de l’Exèrcit de l’Aire, a Madrid. Els TEDAX el van fer detonar, però finalment van comprovar que no contenia cap material explosiu.