Tensió bèl·lica

Cinc ambaixades ucraïneses reben «paquets sagnants» amb ulls d’animals

Els destinataris són les delegacions de Kíiv a Hongria, els Països Baixos, Polònia, Croàcia i Itàlia

Cinc ambaixades ucraïneses reben «paquets sagnants» amb ulls d’animals

ÓSCAR DEL POZO / AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les ambaixades d’Ucraïna en almenys cinc països europeus han rebut diversos «paquets sagnants» que contenien parts del cos d’alguns animals, principalment ulls, segons ha informat el Ministeri d’Exteriors del país. Durant els últims dies, les institucions diplomàtiques ucraïneses en diverses ciutats han sigut objecte d’actes de «terror i intimidació» en els quals s’ha vist involucrada Rússia. Així, el Govern ucraïnès ha assenyalat que aquest tipus de paquets han arribat a les ambaixades del país a Hongria, els Països Baixos, Polònia, Croàcia i Itàlia, tot i que també s’han registrat enviaments sospitosos en consolats del país a Polònia, la República Txeca i Itàlia.

«Els paquets en si mateixos estaven mullats amb un líquid d’olor característica i feien una certa pudor. Estem estudiant el significat d’aquests missatges», ha indicat Oleg Nikolenko, portaveu del Ministeri d’Exteriors ucraïnès. Així mateix, ha explicat que diverses persones han irromput a la residència de l’ambaixador d’Ucraïna al Vaticà i a l’ambaixada del país al Kazakhstan en el marc d’una sèrie d’atacs contra les legacions diplomàtiques del país, com l’enviament d’una carta amb un mecanisme de detonació trobada a l’ambaixada d’Ucraïna a Espanya, on un treballador ha resultat ferit lleu. La policia espanyola investiga cercles prorussos per la seva presumpta implicació de l’onada de sis enviaments de paquets explosius a diferents ministeris, entitats i empreses que treballen per ajudar Ucraïna.

«Campanya de terror»

Notícies relacionades

«Tenim motius per pensar que s’ha iniciat una campanya ben planejada de terror i intimidació contra les ambaixades i consolats d’Ucraïna. Incapaç d’aturar Ucraïna en el front diplomàtic estan intentant intimidar-nos. Tanmateix, puc dir que això no donarà resultat. Continuem treballant de forma efectiva per assolir la victòria a Ucraïna», ha assenyalat el ministre d’Exteriors, Dmitró Kuleba. Les forces ucraïneses estan cooperant amb les autoritats d’aquests països per investigar-ne tots els casos i analitzar les amenaces rebudes. Mentrestant, les legacions diplomàtiques ucraïneses a l’exterior han sigut posades sota el màxim nivell d’alerta i seguretat seguint ordres del mateix Kuleba.

«Demanem a tots els governs estrangers que garanteixin la màxima protecció de les institucions diplomàtiques ucraïneses seguint la Convenció de Viena sobre Relacions Diplomàtiques», ha recalcat el ministre d’Exteriors. Aquests enviaments s’han conegut dos dies després que l’ambaixada ucraïnesa a Madrid rebés un paquet amb material pirotècnic dirigit a l’ambaixador, Serhí Pohoreltsev, i l’empleat que el va obrir patís ferides lleus.